Blogit

11.4.2018 8.00

Arjen ihmeiden tekijät

Sanna Ylä-Jussila, kehitysvammaistyön pappi

Pääsiäisen alla olin pariinkin kertaan seurakuntalaisena mukana tilaisuuksissa, joissa vapaaehtoisilla oli suuri rooli. Sain olla tyttäreni kanssa ihmettelemässä Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita pääsiäisvaelluksella ja nähdä pääsiäisyön Tuomasmessussa, miten pimeys vaihtui valoon ja suru iloon. Molemmilla kerroilla lähdin kotiin sydämessäni ilo ja ylpeys siitä isosta joukosta ihmisiä, jotka noita tapahtumia olivat toteuttamassa. Pääsiäisvaellus ja Tuomasmessu eivät kumpikaan olisi mahdollisia vain palkattujen työntekijöiden voimin – molemmissa tarvittiin paljon enemmän tekeviä käsiä. Molemmista tilaisuuksista välittyi minulle myös yhdessä tekemisen ilo. Näki, että mukana oli monta sellaista, jotka tekivät tätä nimenomaan ”rakkaudesta lajiin”.

”Arjen ihmeitä” lukee Mäntsälän seurakunnan vapaaehtoistyötä tekevien huppareissa. Ja arjen ihmeitä te vapaaehtoiset todella olette ja arjen ihmeitä teette! Seurakunnan työ on niin paljon enemmän kuin se, mitä me työntekijät voimme ikinä saada aikaan. Seurakunta on yhteisö: yhdessä tekemisen ja kokemisen paikka. Vapaaehtoistyötä tekevän palkka ei kilahda euroina tilille, mutta toivottavasti se näkyy hyvänä mielenä ja tunteena siitä, että saatte tehdä jotakin merkityksellistä.

Kun äsken kävin katsomassa seurakunnan kotisivuilta Arjen ihmeet –linkin alta tarjolla olevia vapaaehtoistyön tehtäviä, siellä kaivattiin esimerkiksi ystävää yksinäiselle, kirkkokahvin keittäjää, valokuvaajaa tilaisuuksiin ja tervetulotoivottajaa jumalanpalvelukseen. Aika monella tavalla voi siis olla mukana arjen ihmeitä toteuttamassa.

Seurakunnassa on lupa tulla valmiiseen pöytään ja kirkon takapenkkiin istumaan. Aina eivät omat voimat tai aika riitä muuhun. Mutta kun elämässäsi on sellainen kohta, että haluat antaa omat lahjasi käyttöön, muista, että olet aina tervetullut mukaan tekemään yhdessä!

Sanna Ylä-Jussila

kehitysvammaistyön pappi