Blogit

27.9.2017 8.00

Askelmittari

Heidi Sikiö, vs. nuorisotyönohjaaja

Nyt on muodissa erilaiset askelmittarit, joita on mahdollisuus ladata niin puhelimeen kuin käyttää ranteessa aktiivisuusranneke nimikkeellä. Itsellä ei aikaisemmin ole ollut käytössä tämmöistä mittaria. Nyt, kun aloitin työt Mäntsälän seurakunnan nuorisotyössä, niin puhelimessani sellainen on. Vähän naureskellen olen aina suhtautunut askelien mittaamiseen. Syy skeptisyydelle on todennäköisesti se, etten ole kaivannut elämääni kojetta muistuttamaan riittämättömistä askelista.

Tänään minulle tapahtui ajatuksia herättävä tilanne askelmittarin kanssa, kävelin Wanhalta Ehnroosin koululle pitämään aamunavausta, ja mittarini mukaan olin kävellyt 10 askelta, todellisuudessa askelia kertyy 300-500. Ensimmäinen ajatus oli, että olenko lentänyt koululle vai kenties kulkenut Jeesuksen jalan jäljissä. Jäin pohtimaan tätä ajatusta. Välillä tuntuu, että pitäisi osata lentää ehtiäkseen suorittamaan kaikkia tämän ajan haasteita niin työssä kuin arjessa. Miksi olen kadottanut taidon pysähtyä, taidon kuunnella läheistä, taidon kuunnella omaa kehoa, taidon rakentaa syvyyttä elämään, taidon olla armollinen itselle. Taidon olla pyhän äärellä. Miten onkaan niin vaikeaa rauhoittaa mieli, pysähtyä juuri siihen hetkeen, olla läsnä. Tekisi mieli haastaa itseni laskemaan pysähtymisen hetkiä, mutta silloinkin toimisin suorittaen.

Useamman vuoden jälkeen olen palannut takaisin seurakunnan työhön ja kahden viikon jälkeen olen löytänyt useita hetkiä pysähtymiselle. Hartaushetket eli Warttikset nuorten kanssa ovat täyttäneet tuon puuttuvan aukon. Jeesuksen jalan jäljissä kulkeminen on paljon armollisempaa kuin mitä aktiivisuusrannekkeiden ja askelien mittaaminen, eikä Jeesuskaan odottanut meidän osaavan lentää. Väsynyt saa levon Jumalan sanan äärellä ja taivaan Isä huolehtii kaikista meidän tarpeista.  Itse haluaisin enemmän keskittyä pysähtymiseen ja hiljentämiseen, pyhän äärellä viipymiseen. Onko askelten laskeminen tässä kiireessä tarpeen. Olisiko aika kävellä askelia vain siksi, että elimistö tarvitsee happea ja kroppa liikettä, pysäyttää mieli liikkeen avulla, ei siksi että askelmäärät täyttyvät. Antaa pyhän koskettaa ja armon sanoman olla läsnä. Kulkea Jeesuksen jalan jäljissä.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *