Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

11.10.2017 8.00

Ainutlaatuinen

Nita Laine, diakoni

”Missähän sut tehtiin? Tähtien tuolla puolella, muovailtiin huolella” alkaa Johanna Kurkelan herkkä kappale Ainutlaatuinen. Olen saanut laulaa sen tänä vuonna kahdesti pienen ihmisen ensimmäisessä juhlassa, viimeksi muutama päivä sitten.

Äitinä olen saanut monia – yleensä hyvää tarkoittavia – neuvoja lastenkasvatuksen suhteen. Osa niistä on ollut tukenani, osan olen heittänyt olkani yli varmana siitä, ettei se olisi lapseni parhaaksi. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja on mielestäni mahdotonta jakaa montaakaan yleispätevää vinkkiä vanhemmuuteen. Vastaan tulee myös tilanteita, jolloin ei auta mitkään neuvot: voi vain kestää hankalia tunteita itsessään ja lapsessa ja hokea päässään, että tämäkin menee ohi.

Ihmisen ainutlaatuisuuden lisäksi on muitakin todellisia ja yleispäteviä asioita. Jokainen kaatuu joskus ja mokattuaan eivät auta syyttävät sormet tai eristäminen muiden joukosta. Uskon rakkauteen, en rangaistuksiin. Tätä periaatetta yritän elämässäni noudattaa eri osa-alueilla, joskus onnistuen ja iloiten, joskus haparoiden ja katuen. Kaikissa tilanteissa, niissä häpeällisimmissäkin, vierelläni on Jumala, joka rakastaa ehdottomalla rakkaudellaan.

”Kaunis pieni ihminen, sä olet ainutlaatuinen. Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan.”


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi