Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

25.10.2017 8.00

Apeanakin rakastettu

Eija Koskela, lähetyssihteeri

Minä lukeudun niiden suomalaisten joukkoon, joille syksy on hankalaa aikaa. Valon vähentyessä ja pimeän ajan lisääntyessä mieli alkaa painua alamaihin. Sitä jotenkin osaa jo odottaa, se iskee joka syksy. Olotila on vuosien myötä tullut tutuksi, mutta mukavaksi se ei ole muuttunut. Kaamosväsymys, syysmasennus, mikä lie.  Tiedän, että tästä selviää; joulun aika parin kuukauden päästä tuo helpotusta ja helmikuussa alkaa jo aurinko heijastua hangilta. Tämäkin aika on vain elettävä läpi.

Tänä aamuna herätessäni mielessäni pyöri ajatus Psalmin 103 alusta: ”Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään. Ylistä Herraa minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt.” Apea mieli saa helposti ajatuksen kiertymään negatiivisissa asioissa. Kun niitä miettii ja pohtii, niin löytyyhän niitä, ihan loputtomiin. Tämä psalmi kehottaa toisenlaiseen pohtimiseen. Siinä on kehotus Jumalan ylistämiseen, sen miettimiseen, millainen Hän on.  Hän on pyhä, hyvä, rakastava, kaikkivaltias, lempeä… Pysähdypä hetkeksi miettimään, miten voisit listaa jatkaa. On suorastaan vapauttavaa suunnata ajatukset pois omasta itsestä ja kääntää sielun silmät hetkeksi katselemaan Taivaan Isän olemusta.

Psalmin jakeisiin sisältyi toinenkin kehotus: Älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Katsotaanpa hetki taaksepäin ja etsitään sieltä Jumalan hyviä tekoja, pikkuriikkisiä ja isompia. Kaikki hyvä, mitä elämässämme on, on hänen lahjaansa. Tämän hetken ankeahkot kaamostunnelmat eivät ole koko totuus elämästäni. Ne ovat todellisia, mutta eivät koko totuus. Riippumatta siitä, miltä minusta nyt tuntuu, Jumala on hyvä ja rakastaa minua. Olen saanut häneltä paljon hyvää. Kaikesta siitä voin kiittää. Riippumatta siitä, miltä sinusta nyt tuntuu, Jumala on hyvä ja rakastaa sinua. Hänellä on hyvä suunnitelma sinun elämääsi varten. Uskalletaan tänään yhdessä tarttua tähän lupaukseen!


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja