Blogi -arkisto

1.2.2017 8.00

Armoa!

Meneillään on reformaation 500-vuotisjuhlavuosi. Alkusykäyksenä uskonpuhdistukselle pidetään hetkeä, jolloin Martti Luther naulasi 95 teesiä kirkon oveen. Tosin sittemmin on epäilty, että mahtoiko Luther naulata teesejä mihinkään, mutta kyllä hän ne kuitenkin kirjoitti. Juhlavuoden teemana on ”armo”. Se onkin luonnollinen teema, sillä juuri armon korostaminen oli reformaation kulmakivi. Luterilaisuuden tunnuslause onkin ”yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen tähden”

Armo on minusta kaikkein suurin juttu mitä Jumalalla on meille ihmisille antaa. Ansioton Rakkaus Minun Osakseni. Sen saamme ilmaiseksi, sillä Jumala rakastaa meitä meidän itsemme takia, ei siksi, että olisimme jotenkin erinomaisia ja nuhteettomia. Samaan aikaan armo on kaiken hyvän polttoaine. Niin kuin paha synnyttää lisää pahaa, myös armo synnyttää lisää armoa. Armahdettuna eläminen kutsuu armahtamaan myös muita.

Armo kätkee sisäänsä myös anteeksiannon. En usko, että meistä kukaan on oikeasti kykenevä kantamaan kaikkia tekojemme seurauksia. Emmekä itse asiassa taida aina niitä edes ymmärtää. Siksi tarvitse anteeksiantoa ja armoa joka päivä. Minulle tuli vastaan joskus seuraava rukous, joka saattelee minua aloittamaan uudestaan joka päivä, armon varassa.

"Luojani, toistaiseksi olen tänään selvinnyt oikein hyvin. En ole juoruillut, en ole menettänyt malttiani, en ole ollut pahantuulinen enkä ilkeä. En ole ollut itsekäs. Mutta muutaman minuutin kuluttua aion nousta vuoteesta ja silloin tarvitsen apuasi.”

Teemu Saarinen

Diakoniapastori