Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

13.9.2017 8.00

Luojan kaunein ajatus

Asta Kahra, vs. diakoniatyöntekijä

”Ajatuksista Luojan synnyit, tarkoituksen sait elämään. Joka hetkesi hän on luonut, tuntee myös matkan pään. Hän on kaikessa kanssasi ja kantaa taakkojasi. Olet ihme, taivaan lapsi, Luojan kaunein ajatus.” Nämä laulun sanat lauloimme leiriläisille elokuussa erityisrippikoulun konfirmaation päätteeksi. Laulun sanat kolahtivat itseeni, etenkin tuo viimein lause. Jokainen tuon leirin konfirmoitu on Luojan ajatuksesta syntyneitä ihmeitä, taivaan lapsia ja Luojan kauneimpia ajatuksia. Nämä erityiset nuoret tekivät leiristä mahtavan ja onnistuneen. Oli vaikea pidätellä kyyneleitä, kun ajattelin tuota edessä istuvaa juuri konfirmoitua erityisten joukkoa, joille leiri oli ollut merkityksellinen kokemus ja elämän yksi iso etappi.

Rippileirin viimeisenä iltana, jokainen leiriläinen sai istua valtaistuimelle ja jokaiselle annettiin hyvää palautetta, jotka sitten kirjoitettiin jokaiselle omalle sydämen muotoiselle kartongille. Jokainen nuori kuunteli mitä muut hänestä kertoivat, osa kuivaili silmäkulmiansa kyyneleistä. ”Olet nauravainen ja aina positiivinen”, ”olet viisas ajattelija”, ” olet ystävällinen ja jaat marjastustaitoja meille muille”. Näillä lauseilla mm kuvailtiin meidän leirin nuoria. Jokainen nuori sai kokea olevansa arvokas ja Jumalan ihme.

Konfirmaatiopäivänä jokainen nuori oli valmistautunut suurta juhlaa varten. Pientä jännitystä oli ilmassa, kun odotimme konfirmaation alkua. Nuoret odottivat saapuvatko heidän läheiset paikalle ja ketä muita siellä on. Itse taas jännitin lähinnä, miten muistan liikuttavan Isä meidän rukouksen liikkeet ja miten konfirmaatio sujuu. Alkukulkueessa oli ilo huomata, että paikalle oli tullut paljon näiden erityisten nuorten lähimmäisiä juhlimaan heitä. Ja konfirmaation alkulaulun aikana huokaisin ja totesin sen menevän juuri niin kuin on tarkoitettu ja jokainen tietää mitä tekee, sanotaanhan laulussakin ”Hän on kaikessa kanssasi, kantaa taakkojasi” Tähän oli hyvä turvata ja nauttia suuresta juhlasta näiden mahtavien erityisten nuorten kanssa.  Saimme konfirmaation jälkeen iloisina kertoa nuorten läheisille kuinka hienoja ja ainutlaatuisia nuoria heillä on.

Tuon viimeisen illan palautteiden jälkeen lauloimme jokaiselle nimellä alla olevan laulun ja nyt se olkoon sinulle rukouksena. Olet ihme, suuri ihme! ”Kun Jumala sanallaan sinutkin loi, hän tarkoitti samalla näin: sä arvokas oot, sä osaat ja voit, mä tuollaisna rakastan sua!”


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja