Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

4.10.2017 8.00

Maan korvessa

Teemu Saarinen, vs. kappalainen

Suojelusenkeli-laulu lienee yksi suomalaisten rakkaimmista hengellisistä lauluista. Sitä on laulettu ristiäisissä, sängyn vieressä nukkumaan käydessä ja lukuisissa muissa tilanteissa. Todettakoon, että se on nyt myös löytänyt paikkansa virallisesti virsikirjassa lisävihon ilmestyttyä.

Viime sunnuntaina vietettiin Mikkelinpäivää, jonka sanotaan olevan lasten ja enkelien päivä. Enkelit liitetäänkin usein lapsiin ja erityisesti heidän suojelemiseen. Ehkä se on luontevaa, sillä ne kaikkein pienimmät tuntuvat kaipaavan eniten varjelusta opetellessaan tämän maailman tavoille.

Ajattelen, että tuo suojelus on hieman sama kuin siunaus. Pyytäessämme suojelusta ja siunausta, emme lausu mitään taikasanoja, jotka poistavat matkalta kaikki kivet ja liukkauden. Suojelus ja siunaus ovat sitä, että myös pimeässä korvessa meillä on vierellä kulkija. Jos kaadummekin, niin meidät autetaan takaisin ylös. Siksi enkelit eivät ole vain lapsia varten, vaan meitä kaikkia.

Laulu suuntaa meidän ajatuksemme tämän maailman asioiden lisäksi myös tulevaan. Raamatussa enkelit toimivat Jumalan sanansaattajina, jotka aloittavat viestinsä sanoilla ”älä pelkää”. Siksi saamme turvallisin mielin laulaa ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, vaan ihana enkeli kotihin vie.”


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja