Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

15.3.2017 8.00

Nuorten esirukous

Viime viikon, 2. Paastonajan sunnuntain aiheena on usko ja rukous. Sain viettää hiihtolomaviikon rippileirillä nuorten kanssa, uskon asioiden äärellä. Rippileiri on jokaiselle leirillä olevalle arjesta eroavaa aikaa. Työntekijänä tämä erilainen aika ei enää ole uutta ja vierasta niin kuin monelle leiriläiselle, mutta harvoin sitä omassa arjessaan pysähtyy kolme kertaa päivässä hartauteen. Rippileirillä meillä oli joka aamuna jumalanpalvelus, päivällä rukoushetki ja illalla vielä iltahartaus, mäntsäläläisesti Warttis.

Nuoret myös kirjoittivat leirillä itse esirukouksen konfirmaatioonsa. Rukouksen sanottaminen ja kirjoittaminen ei aina ole helppoa, mutta tämän ryhmän nuorille asia ei tuottanut vaikeuksia. Erityisesti tuosta nuorten kirjoittamasta rukouksesta minulle jäi mieleen yksi lause: ”Rukoilemme sen puolesta, että jokainen maailman ihminen saisi rakastaa ja olla rakastettuna.”

Ajattelen, että rukoileminen toisten puolesta on rakkauden osoittamista. Kun rukoilet jonkun toisen puolesta, niin silloin osoitat, että hän on sinulle tärkeä ja rakas. Samalla tavoin voit kokea itsesi rakastetuksi, kun sinun puolestasi rukoillaan. Esirukouksessa voit jättää rakkaat ihmiset Jumalan haltuun.

Siunattua paastonaikaa nuorten sanoin:

”Kiitämme vanhempiamme, jotka ovat jaksaneet meitä myös silloin kun meillä on ollut vaikeaa. Kiitämme myös sisaruksiamme, jotka ovat meille rakkaita, vaikka välillä riidelläänkin. Kiitos kaikesta rakkaudesta ja tuesta mitä olemme heiltä saaneet. Toivomme läheisillemme, ystäville ja kummeille hyvää ja turvallista elämää.

Rukoilemme oman elämämme ja tulevaisuutemme puolesta. Kaikkien itsellemme tärkeiden asioiden puolesta jotka ovat rukoilemisen arvoisia. Rukoilemme sen puolesta, että jokainen maailman ihminen saisi rakastaa ja olla rakastettuna. Jokainen saisi elää onnellisena ja olla iloinen ilman turhia huolia tai kärsimystä.”

Iida Pietala

Nuorisotyönohjaaja, vs.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi