Blogi -arkisto

12.4.2017 8.00

On taivas auki!

Hiljaisella viikolla meitä kutsutaan ja rohkaistaan kulkemaan Jeesuksen kärsimystietä lukemalla Raamatusta tapahtumat, jotka todistavat ja kertovat tarkasti mitä kerran tapahtui Jerusalemissa. Evankeliumitekstien kautta voimme jopa samaistua henkilöihin, jotka olivat tapahtumien keskipisteessä. Pelko, hämmennys, viha, suru, pettymys, häpeä, itsekkyys, valtataistelu ja epäonnistumisen kokemus nousevat tunteina ja ihmisten kokemuksina päällimmäisinä mieleeni.  Hämmennyn erityisesti siitä, että koen itse samoja tunteita ja asioita kuin Jeesuksen kärsimysnäytelmän seuraajat, vihamiehet, ystävät ja opetuslapset. Me ihmiset emme ole siis juurikaan muuttuneet.  Tämän vuoksi Jeesuksen ristintie, kuolema, ylösnousemus ja ikuinen elämä on Jumalan suunnitelman mukaan tarjolla meille kaikille tänäänkin. Taivastie on raivattu auki!

”Mutta vielä minä uskon, toivon, luotan voimaan Golgatan puun.”

”Jeesus Kristus kuoli, jotta eläisimme - meidän tehtävämme on kertoa se.”

”Uusi aamu sarastaa, pelon vallan Kristus voittaa, valo kirkkaampi on tuskaa ja kuolemaa. ”

Pääsiäisen tyhjä hauta kertoo meille Jumalan rakkaudesta armosta, syntien anteeksiannosta, toivosta ja uudesta mahdollisuudesta elää valon lapsina Kristuksen yhteydessä hänen seuraajinaan. Hän voitti kuoleman ja elää keskellämme! Jeesus antoi lähetyskäskyn kehottaen meitä kertomaan tyhjän haudan ilosanomaa eteenpäin tutuille ja tuntemattomille!

Iloitsen, kun saan evankelioida laulujen ja musiikin välityksellä gospelkuorossa. Laulu ja musiikki puhuttelevat minua ja antavat voimaa. Pyhä koskettaa -  ilo, itku ja toivo ovat yhtä aikaa läsnä!

”On taivas auki, aavistaa voin tänään sen.  On taivas auki, valo valtaa sydämen!

Lainausten tekstit P. Simojoki ja A-M Kaskinen.

Siunattua pääsiäistä kaikille!

Timo Naapuri

diakoni

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi