Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

15.11.2017 8.00

Pieni teko – suuri merkitys

Eeva-Riitta Arffman, vs. nuorisotyönohjaaja

Pienoisevankeliumin (Joh. 3:16) mukaan Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Meille on annettu tehtäväksi julistaa tätä evankeliumin sanomaa. Voi olla, että monet meistä ajattelevat, että tähän tehtävään tarvitaan erityisiä taitoja. Jumalan armosta eteenpäin kertominen ei kuitenkaan vaadi paljoa. Tehtävän ei tarvitse olla Raamatun käännöstyötä eri kielille tai lähetystyötä Afrikassa, vaan se voi olla esimerkiksi pienen koululaisen auttamista tien yli tai vaikkapa ruokaostosten kantamista vanhukselle. Pieneltäkin vaikuttava teko on tärkeä.

Nykyään yhä useampi koululainen joutuu kiusatuksi ja vanhukset ovat yksinäisiä. Lisäksi liian moni nuori, tai nuori aikuinen, on vaarassa masentua ja syrjäytyä yhteiskunnasta. Jokainen meistä voi kuitenkin tehdä jotain hyvää. Kiusatun puolustaminen, vastaantulijalle hymyileminen tai läheisen voinnin kysyminen ei ole keneltäkään pois ja sillä voi jopa pelastaa jonkun päivän.

Olin muutama vuosi sitten Turussa Maata Näkyvissä -festareilla, joka on Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten viikonlopputapahtuma. Silloin eräs nyt jo tunnettu suomalainen gospelyhtye kls., eli Kiitän Luojaani Sinusta, kertoi Hyvyyden Eteen -kampanjasta. Yhtye haastoi meidät tekemään joka päivä kolme hyvää tekoa, minkä jälkeen nämä hyvän teon kohteena olleet ihmiset tekevät edelleen kolme hyvää tekoa.

Vaikka kyseisistä festareista onkin jo aikaa, on Hyvyyden Eteen -kampanja silti ajankohtainen. Olisi hienoa, jos jokainen meistä ottaisi tämä haasteen vastaan ja tekisi hyviä tekoja lähimmäisilleen. Siten voimme yhdessä levittää Taivaan Isän rakkautta eteenpäin.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja