Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

18.1.2017 8.00

Puklua ja timantteja!

Voi ei, taas puklu! Tämä ajatus tai toisinaan huudahdus rytmittää elämääni kotona yhdessä vaipanvaihdon, leikkimisen, uuden oppimisen ja lukemattoman muun alle puolivuotiaan lapsen mukanaan tuoman asian kanssa. Oma elämäni on muuttunut melko lailla tuon uuden elämän lahjan myötä. Tämä muutos on pistänyt pohtimaan elämän kulkua. Mistä tulen ja minne olen menossa. Tätä pohtiessani on yhä useammin päässäni soinut laulaja-lauluntekijä Markku Perttilän laulu ”Elämä”.

 

Tässä ja nyt elämän aarteet on edessämme,

nuo kätketyt kullat ja timantit käsissämme.

Tartutaan siis elämän langasta lujasti kii,

kun se on tässä, lahjana luonamme käväisemässä.

 

Oman elämäni ehdotonta kultaa on luonnollisesti tuo vastikään kasvanut perhe, mutta myös noita timantteja elämästä löytyy. Lenkki pikkupakkasessa tai ilta ystävien seurassa ovat ehdottomasti sellaisia. Työssä nuorisotyönohjaajana niin yksittäiset kohtaamiset nuorten kanssa, kuin Wanha miltei ratkeaa liitoksistaan joulujuhlana, on niitä timantteja, mitkä kuljettavat päivästä toiseen. On etuoikeutettu olo, kun saa hymyssä suin kulkea sekä kotiin että työhön. Millaisia ovat sinun elämäsi enemmän tai vähemmän kätketyt kullat ja timantit?

 

Tässä se on, elämä sykkivä, ihmeellinen,

arvaamaton, jokainen sykäys on armoa sen.

Tartutaan siis elämän ilosta lujasti kii,

kun se on tässä, lahjana kauniina käväisemässä.

 

Lapsen huoneessa ovat nämä laulun sanat kehystettynä. Seisahdun niiden ääressä hakiessani iltasatukirjan. En tosin taida tälläkään kertaa ehtiä lukea kuin muutaman sivun, ennen kuin uuden elämän alku jo nukkuu. Nukahdan itsekin. Huomisen timantit odottavat.

 

Tunnetko sen, elämä kuljettaa kuin tanssien:

keinutellen, välillä ympäri pyörähtäen.

Tartutaan siis elämän kädestä tiukasti kii,

kun se on tässä, ihmeenä hetkisen käväisemässä.

 

Mika Ahjosaari

Nuorisotyönohjaaja

 

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja