Blogi -arkisto

28.12.2016 8.00

Rauhan pieni liekki

Joulu on kuin pieni liekki. Se on se rauhan ohikiitävä hetki, pieni tuikahdus. Se on tunne rinnassa: lämpöä, rauhaa ja rakkautta.

Löysitkö sen tänä jouluna? Hetken rauhan kynttilän lempeässä valossa. Lapsen silmien kirkkauden. Kuun kumottavan valon iltayön kävelyllä. Musiikin huikaisevan väläyksen läpi tähtitarhojen.

Radiossa taajaan soineessa laulussa Katri Helena laulaa, että jokaisen on itsestään etsittävä joulurauha. Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta. Joulumaa jokaiselta löytyy sydämestä. Onnea ei mikään mylly valmiiksi jauha. Ihmisen on itsestään vain löydettävä rauha.

Mikään valmisteluista ei auta, ellei ihminen löydä rauhaa sydämestään. Siksi on tärkeää katsoa pientä liekkiä, melkein liian pientä.

Sillä joulun lapsikin on pieni vauva, melkein liian pieni ja hauras. Ja silti: Joulun lapsi syntyi valoksi maailmaan. Jumala syntyi ihmiseksi. Jumala tuli meidän luo.

Valossa me näemme. Pienenkin liekin kehrässä me näemme. Näemme Jumalan ja Jumala näkee meidät. Niin on hyvä. Siinä on joulurauha. Myös välipäivien aikaan.

Tiina Peippo

Uudenmaan kehitysvammaistyön pappi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki