Blogi -arkisto

13.12.2017 8.00

Suomenhevonen

Aulikki Härkönen, diakoniatyöntekijä

Seisoin itsenäisyyspäivänä kotiseurakuntani hautausmaalla seuraamassa seppeleenlaskua sankarihaudoille. Paikalla oli myös suomenhevosia. Katsellessani noita kauniita eläimiä, mieleeni tuli sotaveteraani Hannes Hynösen sanat: ” Ihminen, joka elää kuin suomenhevonen, elää itseään ja muita varten hyvän elämän.  Suomenhevonen on luotettava: se ei säiky vähästä ja jaksaa aina uskoa siihen, että kun tämä työ on tehty, koittaa ansaittu levon hetki.”

Viime sunnuntain raamatuntekstissä kehotettiin ottamaan vastoinkäymisten kestämisessä ja kärsivällisyydessä esikuvaksi profeetat (Jaak 5:10). En ole osannut elää kuin suomenhevonen, saatikka profeetta. Turhan vähästä tulee säikyttyä ja toisinaan meinaa usko loppua. Onneksi on kanssakulkijoita, jotka rohkaisevat ja kannattelevat. Kun itse voimistuu, voi puolestaan auttaa ja rohkaista muita.

Jumala haluaa toimia kauttamme. Ei tarvitse olla kuin profeetta, auttaakseen muita. Riittää, kun on kuin suomenhevonen, arjessa muita huomioiden ja auttaen.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja