Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

10.5.2017 8.00

Taas kerran epäonnistuin

Kuinka monta kertaa sinä olet epäonnistunut? Tuntuuko sinustakin joskus, että mikään ei suju? Yritit parhaasi, mutta toisten mielestä pilasit kaiken. Pelottaako jokin asia sinua?

 

Elämä tuntuu vaikealta silloin kun: ei ole ystävää, ei ole puolisoa, ei jaksa käydä koulussa tai työssä, ei ole työpaikkaa tai koulupaikkaa, tuntuu, että epäonnistuu kaikessa mihin ryhtyy, tulee kiusatuksi tai hylätyksi, on taloudellisia vaikeuksia, ei tule toimeen perheenjäsenten kanssa, ei ole riittävästi aikaa läheisille tai itselleen, pelkää että sairastuu, pelkää, että menettää jotain tärkeää jne. Mukana oli varmaankin sinulle tuttuja tuntemuksia: epäröintiä tai pelkoa. Ehkä jokin niistä on juuri nyt erityisen vaikea asia, olet ehkä pohtinut asiaa viime aikoina useinkin. Moni tällaisista kysymyksistä on sellainen, että siitä on vaikea puhua. Ehkä sinustakin tuntuu siltä: ei kannata puhua, koska kukaan ei kuitenkaan kuuntele.

 

Muistan omasta rippikoulusta erään laulun, tai itse asiassa virren, joka alkaa sanoilla: ”Sinä Jeesus ymmärrät parhaiten, kun katsot sydämeen…”. Tuo virsi puhuu samoista kysymyksistä – peloista ja epävarmuudesta – joita moni miettii. Virsi on oikeastaan rukous, joka on samalla sydämen puhetta Jumalalle. Virttä laulaessa ei tarvitse itse miettiä mitä sanoisit. Voit hiljentyä ja kuunnella mitä Jumala tahtoo sinulle sanoa.

 

Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten, kun katsot sydämeen,
miten pelkään, valoa väistelen ja kaipaan pyhyyteen.
Anna anteeksi, pese puhtaaksi, tee uudeksi kokonaan.
Minä tahdon kuunnella ääntäsi, se kutsuu seuraamaan.

Sinä, Jeesus, Mestari hiljainen, et vaatimuksiin vie.
Tulet vastaan seuraasi pyytäen ja itse olet tie.
Enkä leipää, laukkua, sauvaakaan saa turvaksi matkalle.
Otan yhden askelen kerrallaan ja pääsen perille.

Sinä, Jeesus, vallasta riisuuduit ja suostuit nöyryyteen.
Isän tahdon täyttäen antauduit maan kaikkeen köyhyyteen.
Sido, Jeesus, nyt minut itseesi, suo usko ja rakkaus!
Ota kaikki voimani käyttöösi, luo matkaan tarkoitus.

Virsi 510 Anna-Maija Raittila 1982.

 

Minna ”Minsku” Suhonen

nuorisotyönohjaaja


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi