Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

19.7.2017 8.00

Tavallinen riittää

Helsingin sanomissa oli jokunen aika sitten uutinen, joka kertoi perheiden kesälomanviettotavoista. Päällimmäisenä kirjoituksesta jäi mieleeni ajatus, miten kovaa suorittamista kesä ja loma meiltä vaativat. Kesä kun meillä täällä kauniissa Suomessa on lyhyt ja vähäluminen, joten usein tuntuu, että siitä nauttimiseen vaaditaan olympiatason valmistautumista, välineitä ja vahvuutta.

Kuitenkin artikkelissakin monet perheet totesivat, että vaikka erilaiset Linnanmäki- ja Korkeasaari-päivät ovatkin usein Kokemuksia isolla K:lla (hyvässä ja pahassa), parasta kesässä ovat kuitenkin ne hetket, jolloin ei oikeastaan tehty mitään erityistä. Kun oltiin vain yhdessä ilman sen suurempia suunnitelmia.

Me tunnumme elämässä yleensäkin elävämme kokemustaloudessa. Etsimme ja metsästämme hetkiä, joita voi kuvailla superlatiiveilla. Ja kuitenkin kun katselemme elämäämme taaksepäin, usein tärkeimpiä ovat ne aivan tavalliset ja arkisetkin hetket, jotka olemme saaneet viettää rakkaimpiemme kanssa. Aamukahvit, iltakävelyt, pienten asioiden aiheuttamat ilot ja hymyt ovat niitä, jotka tekevät elämästämme merkityksellistä. Elämä on tässä ja nyt, jokapäiväisissä hetkissä.

Kristinusko ei ole kokemususkonto. Oikeastaan päinvastoin. Jeesus opettaa meitä keskittymään siihen, mitä meillä jo on. ”Älkää huolehtiko huomispäivästä vaan etsikää Jumalan valtakuntaa”, hän sanoo. Ajattelen Jeesuksen tarkoittavan sitä, että kokemusten sijaan meidän tulisi nähdä Jumalan valtakunta tässä päivässä ja tässä hetkessä. Jumalan valtakunta on siellä, missä on rakkautta, iloa, lempeyttä ja rauhaa. Se on siellä, missä mekin olemme.

Vaikka elämässä väistämättä tulee vastaan super-hetkiä ja wow-kokemuksia, (joista niistäkin on ilo nauttia), totuus on, että suurin osa päivistämme on aivan tavallisia. Mutta tavallinen riittää. Arki riittää. Sinä riität. Sillä tavallisessakin päivässä kanssamme on Jumala, joka on sama eilen, tänään ja ikuisesti.

Karin Airaksinen

aikuistyön pastori, vs.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja