Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

20.9.2017 8.00

Uuden edessä

Anne Laine, lasten ja nuorten ohjaaja

Luin jokin aika sitten kirjoituksen. Siinä eräs ihminen kertoi olleensa kahvilan jonossa ja saaneensa palvelua työntekijältä jolla oli kyltti rinnassaan: harjoittelija. Se jotenkin kosketti minua, koska olen itsekin tänä syksynä uuden edessä. Koen olevani vähän hidas ja osaamaton. En ehkä muista tehdä kaikkea mitä minulta odotetaan tai mitä minulle on opetettu.

Olin toissa viikolla käymässä ensimmäisellä päivänavauskäynnillä eräällä Mäntsälän alakouluista. Siellä tervehdimme oppilaiden kanssa toisiamme reippaasti ja pahin jännitykseni alkoi hävitä. Päivänavauksen aiheena oli Daavid ja Goljat, jossa nuori lammaspaimen Daavid kohtaa jättiläismäisen Goljatin. Kertomuksessa Daavid voittaa Goljatin luottamuksen ja uskonsa avulla.

Kertomukseni oli lopuillaan, kun eräs pieni tyttö joka istui edessä melkeinpä minun jalkojeni juuressa, alkoi kysellä kertomuksesta: ”Onko tällaista oikeasti tapahtunut ja missä?” Siinä pohdimme yhdessä kertomuksen kulkua, kunnes hän totesi: ”Kyllä minäkin olisin voittanut sen jättiläsimäisen Goljatin!” Tämä hetki oli mieleenpainuva ja opettava. Näin meidän aikuistenkin tulisi luottaa itseemme, kuin lapsi, ja elää hetkessä. Saan olla elämän ”harjoittelija” vaikka koko ikäni ja luottaa, että olen riittävä ja minusta pidetään huolta. Toisaalta eihän elämä ole pelkkää harjoittelua, vaan totista totta!

”Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin.” Hepr 10:24


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja