Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

7.6.2017 8.00

Välitetään rohkeasti

”Mummu, minä tykkään sinusta.”

”Minäkin tykkään sinusta.”

”Mummu, tykkään minä vaaristakin.”

”Vaarikin tykkää sinusta kovasti.”

”Mummu, minä tykkään teistä molemmista.”

”Ja me molemmat tykätään sinusta ihan mahdottomasti.”

Tässä keskustelussa olikin sitten kaikki merkittävä. Tarkistettiin, että suhde on molemmin puolin kunnossa. On mahtavaa tietää, että on tykätty, rakastettu. Valitettavan usein olemme epävarmoja omasta arvostamme. Vääränlainen vaatimattomuus saa meidät vähättelemään itseämme. Ja harmillisen usein yritämme tukea omaa itsetuntoamme painamalla toisia alas.

Raamatussa sanotaan, että meidät tunnetaan siitä Jumalan lapsiksi, että rakastamme toinen toisiamme. Rakkauden kaksoiskäsky kehottaa rakastamaan toista niin kuin itseään rakastaa. Jos ei osaa tai uskalla antaa arvoa itselleen, sitä on hankala antaa toisillekaan. Turhan harvoin tulee sanottua jollekin, että hän on minulle rakas. Helpompaa on ilmaista sitä muilla sanoilla, tai tekemisellä. Tärkeintä tietenkin on, että viesti menisi perille.

Sen lisäksi, että meitä kehotetaan osoittamaan rakkautta toisillemme, meitä kehotetaan myös kilpailemaan. Paavali sanoo Roomalaiskirjeessä (KR 33/38) näin: ”Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.” (Room. 12:10) Sisarellinen helläsydämisyys sisältyy tähän varmasti myös. Tätä me tänä päivänä erityisesti tarvitsemme. Toisen ihmisen näkemistä, arvostamista ja rakastamista. Toisen ihmisen kunnioittamista, riippumatta siitä, minkälainen hän on ulkonäöltään, lahjakkuudeltaan, etniseltä taustaltaan tai uskonnoltaan. Taivaallinen Isämme antakoon meille uskallusta rakastaa itseämme ja rohkeutta osoittaa hyväksyntää ja lämpöä kaikille kohtaamillemme ihmisille!

Eija Koskela

lähetyssihteeri


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi