Mäntsälän seurakunta

Blogi -arkisto

22.3.2017 8.00

Kohti pääsiäistä

Yhdessä lasten virsikirjan virressä lauletaan: ”Laskiainen lasketaan. Paastonaika alkaa. Messias on matkalla. Paastonaika alkaa. Tien me sinne tiedämme. Tien me sinne käymme.”

Vaikka laskiaisesta on jo tovi, laulettiin tätä laulua viime viikolla alakoulujen päivänavauksissa eri puolilla Mäntsälää. Aiheena oli paastonaika. Kun kysyin, kuinka moni laski laskiaisena pulkkamäkeä, kuulijoista viittasi noin kolmasosa. Laskiaispullia oli syönyt melkein kaikki. Huomasimme yhdessä, että nämä paastonajan alkamiseen liittyvät tavat ovat perin tuttuja mutta itse paastoaminen ei ole.

Paastonaika alkoi laskiaistiistain jälkeen tuhkakeskiviikkona. Paastoaminen on monella tapaa hyödyllistä.

Itse en ole koskaan osannut liittää paastoamiseen syömistä tai juomista, mutta olen taas paastonnut pohtimalla mikä on elämässä tärkeää. Osa minulle tärkeistä asioista nousee esiin alussa lainaamani lastenvirren kolmannesta säkeistöstä: ”Jeesus jalat puhdistaa ehtoollisen juhlaan. Armoansa tarjoaa vaikka lahjaa tuhlaan. Tien me sinne tiedämme. Tien me sinne käymme.”

Jeesus asettui palvelijan asemaan pestessään opetuslastensa jalat ennen pääsiäisateriaa. Jeesuksen antama esimerkki palvelemisesta on koskettava. Armon varassa saamme palvella toisiamme!

Jouko Mäkinen

nuorisotyönohjaaja

 

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi