Blogit

14.11.2018 8.00

Heijastimesta loistava valo

Jussi Hokkanen, vs. rippikoulu- ja nuorisopappi

Aloitin syyskuussa Mäntsälässä nuorisopapin sijaisena. Tätä ennen olin Hyvinkäällä eli uusi pesti löytyi läheltä. Aloittaessani jokunen vuosi sitten ensimmäistä kertaa Hyvinkäällä ja tullessani rautatieasemalta vieraaseen kaupunkiin opasti minut oikeaan suuntaan samaan aikaan alkanut kirkonkellojen sointi. Mäntsälään taas saavuin ensimmäistä kertaa autolla ja perille minut opasti jo kaukaa näkyvä kirkontorni. Näin kohdallani kirkko toteutti konkreettisesti tehtäväänsä näkyä ja kuulua maailmassa. Kirkko opastaa ja muistuttaa Jumalan rauhasta ja rakkaudesta maailman hälyssä.

Kirkko ei muuten ole mystinen ja etäinen laitos jossain kaukana, vaan me ihmisethän sitä rakennamme. Nyt on hyvä hetki vaikuttaa oman seurakuntamme toimintaan ja äänestää sunnuntaina seurakuntavaaleissa. Äänestys alkaa kirkossa jumalanpalveluksen jälkeen ja päättyy klo 20. Monesta ehdokkaasta löytyy tietoa seurakuntavaalit.fi/vaalikone -sivustolta. Seurakuntavaaleissa äänioikeus alkaa muuten jo 16 vuoden iästä. Eli kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat seurakuntalaiset henkilöllisyystodistus matkaan ja tervetuloa sunnuntaina kirkolle äänestämään!

Seurakunta ei kuitenkaan ole ihmisten varassa vaan Jumalan. Jumala kyllä kutsuu meitä työhönsä tuomaan valoa maailmaan kukin omalta paikaltamme. Mutta viime kädessä se valo on samanlaista valoa kuin näin syksyllä heijastimesta loistava kirkkaus valon osuessa siihen. Valon ei tarvitse loistaa meissä omassa voimassamme ja viisaudessamme vaan Vapahtajan rakkaudessa klassisen Valon rukouksen sanoin ”Sinun valostasi me saamme valon.”

Jeesus Kristus on maailman valojohon pimeydellä ei ole valtaa. Jää Herra meidän luoksemme, sillä päivä on jo kääntynyt iltaan. Sinun luonasi on elämän lähde, Sinun valostasi me saamme valon. Aamen.

Jussi Hokkanen

vs. rippikoulu- ja nuorisopappi