Mäntsälän seurakunta

Blogit

4.4.2018 8.00

Kevät julistaa ylösnousemuksen juhlaa

Heidi Sikiö, vs. nuorisotyönohjaaja

Raamattu alkaa luomiskertomuksella Jumalan seitsenpäiväisestä luomistyöstä. Sieltä nousee mieleen lause, ”Tulkoon valo” sekä ” Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita…”, jotka todentuvat keskellä meidän elämäämme juuri nyt. Pimeä paaston aika on takana ja saamme riemuita kristuksen ylösnousemusta yhdessä luonnon kanssa.

Muutama havainto omasta paaston ajasta, paastosin Facebookista. Reilun parinkymmenen päivän eli noin puolivälin jälkeen, huomasin, kuinka paljon minulle on vapautunut aikaa ajattelulle ja läsnäololle, kun en jatkuvalla syötöllä tarkastele Facebookin uutisvirtaa. Toki kaipasin harrasteryhmien verkostoa, mutta opettelin muita keinoja etsiä tietoa haastaviin ompelu- ja neulehetkiin.  Ennen kaikkea koin vapautta negatiivisista tunteista, koin vapautta omassa mielessä piilevästä kateudesta, koin vapautta turhista klikki-uutisista. Voisin sanoa, että 40 päivää ilman Facea ja jäin vain plussalle tässä irtiotossa. Ja paluuta vanhaan uutisvirran selaamiseen ei tule, koska poistin Facebookin puhelimen sovelluksista.

Toinen oivallus itselleni oli, että paastonaika sijoittuu itselleni kaikkein vaikeimpaan vuoden aikaan, talven sietokyky alkaa olla aivan äärimmillään. Keho ja mieli huutavat valoa. Niin kuin muinakin vuosina, niin tänäkin vuonna huokaan kevään kynnyksellä, kiitos luoja valosta, kiitos siitä, että selvisin taas yhdestä pimeästä talvesta. Ja tähän samaan huokaukseen kiitos ylösnousemuksen lahjasta.

Näihin ajatuksiin kulminoituu nuo kaksi Mooseksen kirjan lausetta. Tuo ”Tulkoon valo” tuntuu joka kevät pieneltä uudelta luomiselta, pieneltä ihmeeltä. Ja taasen se, miten luonto meille keväällä toistaa Kristuksen ylösnousemista on aivan mahtavaa. Pimeässä maan kuoren alla kätkeytyvät elämän voimat, nuo luomiskertomuksen siementä tekevät kasvit vain odottavat hetkeä puhjeta esiin väreinä ja tuoksuina. Nuo sanat ”tulkoon valo” räjäyttää kasvuvoimat, ne sanat ovat meidän elämän elinehto. Osaan kuvitella, että Kristuksen ylösnousemusta todistaneet tunsivat tuon ihmeen äärellä suurta hämmennystä ja iloa. Ajattelen, että itse saan joka kevät kokea pienen aavistuksen tuosta tunteesta, kun seuraan kevään kasvunvoimia. Luonnon valo ja uudelleen syntymisen ihme muistuttaa meitä keväällä joka hetkessä Kristuksen ylösnousemusta.

Heidi Sikiö

vs. nuorisotyönohjaaja

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi