Mäntsälän seurakunta

Blogit

18.7.2018 8.00

Lähdön tunnelmissa

Tarja Meijer, varhaiskasvatuksen pappi

Lähdön tunnelmissa. Minä pakkailin vaatteita leirille, lapset mummolareissua varten. Ilmassa oli lähdön haikeutta. Mieleeni nousi kirvelevä muisto muutaman vuoden takaa. Sinä kesänä olin kahdella pitkällä leirillä. Silloin pieni lapseni kysyi: ”Onko ne riparilaiset kivoja?” ”Joo, kyllä ne on”, vastasin hänelle. ”Mutta äiti, eikö niin, että sä rakastat meitä kuitenkin kaikkein eniten?” Nyt ollaan jo isoja. Myös isoille ihmisille tulee ikävä. Ikävä kertoo rakkaudesta, hyvän kaipuusta. Siksi uskallan myöntää, että ainakin minulle tulee ikävä. Kaipaan, sillä rakastan.

Lähdön tunnelmissa. Kuluneena vuonna olen menettänyt kolme läheistäni. Haikeaa ja raskastakin. Ystävien yhteydenotot, soitot ja viestit sekä vierailut, ovat ilahduttaneet ja lohduttaneet. Haikeus nousee rakkaudesta ja hyvistä muistoista. Kaipaus kertoo, että jotain on pysyvästi toisin. Luopumisen tuskaa.

Lähdön tunnelmissa. Haikeana, mutta kiitollisena ja toiveikkaana. Kiitollisena, sillä olen saanut paljon hyvää. Toiveikkaana, sillä lähdön tunnelmissa ollaan menossa kohti jotain uutta. Aivan vielä ei ole näkyvissä, mitä se on.

”Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina”. (Ps.121: 8)

Lähdön tunnelmissa on hyvä luottaa Jumalan johdatukseen. Hänen käsissään on kaikki. Aikanaan isoäitini johdatti minut taivaan tielle opettamalla iltarukouksen. Minä sain puolestani yhdessä läheisteni kanssa saattaa hänet viimeiselle matkalle, Taivaan Isän luokse, kotiin.

Lähdön haikeissa tunnelmissa kantaa Kristus, joka antaa meille tämän päivän ja tulevaisuuden. Ristiltä loistaa valo, joka antaa elävän toivon.

Tarja Meijer

varhaiskasvatuksen pappiPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja