Blogit

16.5.2018 8.00

Messää mennä!

Mika Ahjosaari, nuorisotyönohjaaja

Intohimoni on retkeily. Mieluummin kaukana pohjoisessa, mutta oikein mielellään myös lähimetsissä. Olin muutama päivä sitten puolitoistavuotiaan poikani kanssa metsäpolulla. Kantorinkka, jossa poika selässäni oli, on yksi hänen suosikkipaikkojaan ja sehän isälle sopii. Nyt rinkasta alkoi kuitenkin kuulua ”messä pois”, jonka tulkitsin tarkoittavan, että pitäisi päästä pois metsästä. Hokema jatkui ja oli välillä jopa itkulla sävytettyä. Rauhoittelin poikaa ja pidensin askelta. Pääsisimme kyllä metsästä pois, mutta hetki menisi vielä. Kun sitten lopulta pääsimme tielle, alkoikin rinkasta kuulua ”messää mennä!”. Silloin minulle kirkastui, että hetki aiemmin olisikin pitänyt päästä pois rinkasta, ei metsästä kuten isä tulkitsi. Tulipa hyvä mieli! Vielä toistaiseksi jaamme saman intohimon. Emme ole ainoita.

Tuttavani kertoi poikenneensa erääseen seurakunnan kahvilaan, jossa oli ollut kahvittelun lomassa puhetta Jumalasta, pelastuksesta ja uskosta. Hetken kuluttua oli keskusteluun liittynyt mies, joka julisti kovaan ääneen: ”Minun pelastukseni löytyy luonnosta. Teen joka vuosi matkan pohjoiseen, istun luonnon ja sen hiljaisuuden keskellä”. Mies kertoi kuinka tuo vuotuinen retki luontoon ja hiljaisuuteen oli pelastanut hänet loppuun palamiselta ja yksinäisyydeltä sekä tuonut hänen elämäänsä raittiuden. Luonto oli hänen pelastuksensa.

Tämä tarina on hieno kertomus Jumalan suuresta voimasta. Ikävä kyllä kuulijajoukossa oli joku ottanut asiakseen sanoa miehelle: ”Eihän tuo ole mitään uskoa, miten luonto, hiljaisuus ja yksinäisyys voisi olla pelastajasi? Ilman Jumalaa ei ole oikeaa uskoa.” Tämän kuultuaan mies oli poistunut.

Kertomus ei kerro mitä miehelle kuuluu. Toivon, että kaikkea hyvää. Että hän siirtyi tuosta hetkestä luonnon keskelle ja löytää edelleenkin pelastuksen ja voiman luonnosta. Luomakunnasta voimme nähdä kaiken luodun kauneuden. Jumala on hiljaisuudessa, Jumala on yksinäisyydessä, Jumala on jokaisessa tuulen puhaltamassa oksassa ja sateen kastelemassa sammaleessa.

Jumala on myös meissä. Silloin emme tuomitse emmekä arvioi muita, silloin vain rakastamme ja luotamme. Jumala on.

Mika Ahjosaari

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki
Otsikko