Mäntsälän seurakunta

Blogit

1.8.2018 8.00

Muistojen bulevardilla

Aulikki Härkönen, diakoniatyöntekijä

Kuuntelen mielelläni radiota, erityisesti aamulla. Tämän kesän mieliohjelmani on ollut Muistojen bulevardi. Ohjelmassa soitetaan ikivihreitä klassikoita. Todellinen nostalgiapommi, joka on nostanut ihania muistoja mieleeni.

Kesäisessä sukukokouksessa muistelimme serkkujen kanssa vanhempiamme ja yhteisiä kesiämme isovanhempien luona. Paljon oli muistoja ja monenlaisia. Samoista ihmisistä ja tapahtumista muistomme saattoivat olla kovin erilaisia.

Muistaminen ei olekaan objektiivista, vaan me teemme tulkintoja. Muistot ovat mukautuvaisia ja eläväisiä. Muistot muuttavat muotoaan ja voivat helposti vääristyä. Mielialamme vaikuttaa siihen, miten muistamme kokemuksiamme. Hyvällä tuulella muistamme muistot mielekkäinä ja huonolla tuulella päinvastoin.

Meillä kaikilla on hyviä ja huonoja muistoja. Hyviäkin muistoja voi katsoa katkeralla mielellä. Toivon ja rukoilen, että Jumala antaa minulle kyvyn katsoa menneisyyteeni, niin ettei minusta tule katkera ja syyttelevä. Samaa toivon myös sinulle niin, että voimme kulkea muistojen bulevardilla hyvillä mielin.

Aulikki Härkönen

diakoniatyöntekijä


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja