Blogit

22.11.2017 8.30

Oi ihmettä

Jouko Mäkinen, nuorisotyönohjaaja

”Oi ihmeellistä armoa, kun löysit eksyneen. Nyt uusin silmin nähdä saan. Nyt katson Jeesukseen.” (VK 932:1)

Pätkä lankkua, vasara ja nauloja. Niillä tekee jo yhtä ja toista. Seurakunnan kouluvierailutunneilla kyseisiä tarvikkeita on käytetty syksyn aikana ahkerasti. Oppitunneilla on ensin kerrattu luokan yhteisiä sääntöjä. Sitten näistä tärkeistä asioista yksi on äänestetty kaikkein tärkeimmäksi. Työskentelyn jälkeen yhdessä valittu teesi on naulattu juhlavasti ”seinään”. Lankku on hoitanut seinän virkaa – hyvä senkin tähden, että tyttöjen ja poikien ajatukset pysyvät tallessa ja liikkuvat koululta toiselle.

Tähän mennessä teeseiksi on valikoitunut esimerkiksi seuraavia ajatuksia: Autan toisia - Olen ystävällinen toisille, puutun kiusaamiseen - Otan kaikki mukaan leikkeihin - Kunnioitan toisen ”omaa tilaa” - En jätä ketään syrjään - Anteeksi.

Tärkeää sanottavaa oli myös Martti Lutherilla, kun hän naulasi omat teesinsä Wittenbergin kirkon oveen 500 vuotta sitten. Lutherin ajatukset ovat pysyneet hyvin tallessa kaikki nämä vuosisadat.

Jumala hyväksyy ihmisen, koska Hän rakastaa jokaista. Ihminen pelastuu vain Jumalan armosta, ei omien hyvien tekojen tähden.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *