Blogit

6.6.2018 8.00

On suljettava Wanha tuttu ovi

Minna Suhonen, nuorisotyönohjaaja

Viime viikonloppuna vietettiin kaikenlaisia päättäjäisiä. Yhdeksäsluokkalaisilla päättyi peruskoulu, opiskelijoita valmistui eri ammatteihin ja lukiolaiset saivat valkolakkinsa. Valmistumisen jälkeen sulkeutuu tutuksi tullut ovi ja syksyllä odottaa uusi ovi ja sen takana uudet haasteet.

Itse otin askeleen kohti suurta muutosta aloittaessani viime syksynä työn ohessa opiskelut ammatilliseksi opettajaksi. Muutaman kuukauden opiskelujen jälkeen jäin opintovapaalle. Tulevana perjantaina opintoni päättyvät. Alun perin tarkoitukseni oli palata töihin opintojen loppusuoralla, niin palasinkin mutta vain kesäksi. Ratkaisu ei ollut minulle helppo ja joudun luopumaan paljosta, tutuista seurakuntalaisista ja työkavereista. Olen ollut täällä Mäntsälässä pian kahdeksan vuotta, tuona aikana on tapahtunut paljon. Vuosien saatossa olen kohdannut monta lasta ja nuorta. Tutuiksi on tullut monet koulut, koululaiset ja opettajat.

Onhan se aina vaikeaa päästä irti jostakin tutusta, turvallisesta ja kivasta, ja katsoa rohkeasti tulevaan. Kohdata uutta ja jännää, josta ei tiedä vielä mitään. Vaikka en vielä tarkalleen tiedä mikä ovi minua syksyllä odottaa, niin minua jännittää. Jännittää että mitähän sen oven takaa löytyy? Olen aivan uuden edessä, otan sen kuitenkin mahdollisuutena.

Kiitos sinulle, joka olet kulkenut kanssani tätä matkaa! Kiitos. Sydämeni pohjasta.

Anna-Mari Kaskisen sanoin: On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa. Nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa. Jäi jälki sydämiimme, jälki unelmiin. Teille laulamme nyt: näkemiin!

Minna Suhonen

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki
Otsikko