Blogit

28.11.2018 8.00

Pian sytyttelemme adventtikynttilöitä

Päivi Säämänen, Uudenmaan kehitysvammaistyön pappi

Ajoin navigaattorin avulla kehitysvammaisten ryhmäkotiin. Minua odotti siellä innokas seurakunta. Juttelimme menneestä syksystä ja siitä mitkä asiat tuovat iloa ja jaksamista pimeyden keskellä. Puhuimme myös tulevasta adventin ja joulun ajasta. Mukana oli esineitä ja kuvia, jotka liittyivät aiheeseen. Välillä tietysti lauloimme ja kuuntelimme musiikkia.

Yli puolitoista vuotta olen ajellut sinne ja tänne Uudellamaalla toimintakeskuksiin ja ryhmäkoteihin, koteihin, leirikeskuksiin retkille ja leireille. Välillä automatkat rasittavat mutta useimmiten työ on saamisen puolella ja voimauttavaa. Kohtaamiset ovat niin hyviä. Kohtaamisia on tietenkin myös työntekijöiden, ohjaajien ja omaisten kanssa.

Olen pohtinut paljon tätä elämää. Miten me ihmiset saamme elämän lahjaksi ja olemme kaikki niin erilaisia. Meitä yhdistää kuitenkin se, että kaipaamme kaikki hyväksyntää ja välittämistä. Sitä että kelpaamme ja olemme arvokkaita juuri sellaisena kuin olemme. Ikään kuin Jumala tahtoisi sanoa meille: Sinä kelpaat ja sinä voit.

Pian alkaa adventin eli jouluun valmistautumisen aika. Joulukirkoissa ja hartauksissa haluaisin tuoda esiin sen, että Jeesus, joulun päähenkilö, syntyi meitä jokaista varten. Hän eli maan päällä, auttoi ja opetti ihmisiä. Hän myös siunasi ihmisiä, erilaisia ihmisiä. Tässä siunaamisen ketjussa haluaisin olla, siunaamassa läsnäolijoita.

Jumala rakasti maailmaa ja meitä niin paljon, että antoi ainoan poikansa, jotta me voimme elää tässä elämässä ja tulevassa hänen hoidossaan.

Päivi Säämänen

vs. Uudenmaan kehitysvammaistyön pappi