Blogit

31.5.2017 8.00

Pieni ihminen

Kuljin kotini läheisyydessä pienessä metsikössä koirani kanssa. Vastaan tuli isä lastenvaunuja työntäen. Vaunuissa istui pieni ihminen, joka ihmetteli kaikkea ympärillä näkemäänsä. Osoitteli lapaset kädessään äännähdellen puita, lintuja sen oksalla, suurta kiveä ja kaikkea muuta näkemäänsä. Koiran kohdalla ilme tuimeni ja kädet vetäytyivät äkkiä vaunujen sisäpuolelle. Isä pysähtyi ja sanoi lapselle ”koira, se on koira”. Hidastin kävelyäni ja pidin koiran hieman varmemmin ottein lähempänä, jottei lapsi pelästyisi koiraa. Lapsi katsoi pitkään, kun ohitimme hänet ja kun olimme päässeet ohi, kuului vaunuista ”koiiiii”.

Jatkoin lenkkiä ja mietin tuota uutta ihmisen alkua, kuinka kaikki ympärillä oleva on hänelle uutta ja ihmeellistä. Katselin ympärilleni ja vedin keuhkot täyteen raikasta kevät ilmaa. Haistelin kevään tuoksuja, nautin vihertyvistä puista ja pensaista, kuuntelin kaunista lintujen viserrystä. Ah tätä olen kaivannut koko talven.  Mielessäni alkoi soida eräs laulu keväästä.

Kevätpurojen solinaa, kasvun riemua huumaavaa.
Kaikkialla soi laulu onnellinen. Multa janoaa elämää,
luonto valoa hengittää, sinä hellästi täytät kaipauksen.

Kevät on uuden aikaa, kasvua ja valintojen aikaa elämässä. Ensi viikonloppuna päättyvät koulut ja sitä miettiessäni tulee mieleen myös toinen laulu joka kertoo uuden alusta. Laulu on jäähyväislaulu, jota ala-asteella lauloimme aina 6. luokan päättäville koululaisille kevätkirkossa.

On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa.

Nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa.

Jäi jälki sydämiimme jälki unelmiin,

teille laulamme nyt näkemiin.

Ei huomispäivän teitä voi kukaan aavistaa,

on joskus kyyneleitä ja joskus naurattaa.
On yksi joka pysyy, kaiken ymmärtää,
Jeesus vierellemme aina jää.

Näin keväisin moni lapsi ja nuori on uuden edessä, kun päättyy esikoulu, peruskoulun 6. luokka, 9. luokka tai 2. asteen opinnot ja syksyllä odottaa uudet kuviot. Kevät onkin ihmeellistä aikaa, se on uusien alkujen aikaa ja vanhan hyvästelemistä. Kuten laulun lopussa sanotaan on joskus kyyneleitä ja joskus naurattaa. On yksi joka pystyy, kaiken ymmärtää, Jeesus vierellemme aina jää”. Koulujen päättyminen ja uuden alku voi olla jännittävää, mutta silloin voi muistaa, että Jeesus pysyy vierellämme ja ymmärtää kaiken.

Asta Kahra

Diakoniatyöntekijä vs.