Blogit

17.10.2018 8.00

#ripari2019

Heidi Sikiö, nuorisotyönohjaaja

Erilaiset riitit ovat kuuluneet ihmisen todellisuuteen aina. Rippikoulun loppuhuipentuma, konfirmaatio, vahvistaa nuoren seurakunnan itsenäiseksi jäseneksi. Nuorelle ja hänen perheelleen konfirmaatiopäivä on merkitykseltään paljon muutakin. Se on päivä, kun oma nuori, jonka kastejuhlaa vasta vietettiin, on jo niin iso, että aikuisuuden ovet jo raottuvat.

Rippikouluilmoittautuminen on käynnissä, ja tulevan kesän rippikoululaiset pohtivat leirivalintoja ja valitsevat itse lähteä mukaan rippikouluun. Nuori voi valita leirijakson joko talvelle tai kesään, mahdollista on myös käydä päivärippikoulua tai pienryhmärippikoulua. Vaellusripari lapin maisemissa on jonkun unelma, valtaosa ikäluokasta käy leirijakson kesällä Ahvenlammen leirikeskuksessa. Ja kun ilmoittautuminen päättyy syysloman tienoilla, niin sitten alkaa jännittäminen, mille leirille tulen valituksi ja keiden kanssa. Miten ja missä ja koska kokoonnutaan? Onkohan siellä ihan kamalaa, miten mä selviän? Keitä tulee mun kanssa samalle leirille? Ja puhutaanko siellä vaan Jeesuksesta? Näiden kysymysten äärellä rippikoulunuori odottaa tietoa leiri valinnasta.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen matka, kasvutarina, jonka aikana nuorta haastetaan ajattelemaan itse, niin uskosta kuin elämästä. Ennakkojakson aikana tavataan yhdessä ryhmän kanssa useita kertoja erilaisten teemojen äärellä. Nuori saa aivan uusia kokemuksia elämäänsä jo ennakkojakson aikana. Rippikoulusta jää paljon muistoja, joihin voi vielä palata monien vuosien jälkeen. Itselle merkittävimpiä muistoja omalta leirijaksolta ovat isosten toteuttamat iltaohjelmat ja iltahartaudet. Muutamia hyviä muistoja liittyy jopa oppitunteihin, avoimeen ja keskustelevaan ilmapiiriin.

Minua työntekijän roolissa mietityttää ja jännittää ihan samat kysymykset kuin nuoria. Avoimella ja keskustelevalla otteella ensimmäisestä tapaamisesta lähtien rakentuu turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa kaikki tunteet ja ajatukset ovat sallittuja. Kohta, aivan kohta, yhteinen rippikouluvuosi 2019 on käynnissä, ja pahimmat jännitykset kaikkoavat.

Heidi Sikiö

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki
Otsikko