Mäntsälän seurakunta

Blogit

15.8.2018 8.00

Rukoushelmet, keskellä elämää, niin kesällä kuin syksyllä

Heidi Sikiö, vs. nuorisotyönohjaaja

Syksyn tulo on aina uuden alku, koulut alkavat sekä harrastuskausi käynnistyy. Vaikka syksyllä luonto alkaa valmistautua pimeään talveen, niin me ihmiset vaan lisäämme kierroksia ja lataamme suuria odotuksia itselle ja toisillemme niin työssä, koulussa kuin harrastuksissa. Mitä haluan ottaa mukaani kuluneesta kesästä tulevaan syksyyn? Osaisinko itsekin ottaa mallia luonnosta ja kuvainnollisesti maatua.

Haluan ottaa kesästä mukaan hetkessä elämisen sekä rukoushelmet. Rukoushelmet on yksi rippikoulun hartaus- ja opetusväline. Helminauha, joka ranteessa kulkee ja kämmenelle mahtuu. Helminauhassa on koko elämä. Emeritus Piispa Martin Lönnebon kehittämät rukoushelmet sisältävät 19 helmeä, kuusi hiljaisuuden helmeä sekä eri värisiä helmiä elämästä ja uskosta. Nostan nyt esille Hiljaisuuden helmien sanoman, vain hiljaisuudessa voi kuulla omaa sisintä ja Jumalan ääntä. Hiljaisuuden helmet ovat koruttoman kauniita, puisia ovaalinmuotoisia helmiä. Kaksi omaa suosikki helmeäni ovat Pyhä huolettomuuden helmi, tumman sininen sekä Ylösnousemuksen helmi, puhtaan valkoinen. Näiden kahden helmen rukoukset ovat antaneet minulle kuluneena kesänä voimia ja aion kantaa niiden sanomaa läpi syksyn. Pyhä huolettomuuden helmen rukous ja sanoma kuuluu näin: Sinä tiedät mitä tarvitsen. Varjele minut huolehtimasta. Ja Ylösnousemuksen helmen sanomaan uskoen ja luottaen: Sinä muutat suruni iloksi.

Syksy on hyvä aika pysähtyä kuuntelemaan omaa sisintä ja Jumalan sanaa. Hiljaisuuden helmien äärellä on hyvä antaa mielen levätä ja vain olla. Syksyn pimenevät illat antavat mahdollisuuden pysähtyä ja maatua. Ja kun arki alkaa painamaan harteilla, niin muistetaan, että jokaiselle päivälle on omat murheet ja Jumala tietää mitä me tarvitsemme. On vaikeaa muistaa, että ilman pimeää ei ole valoa, syksy on meille muistutus myös siitä. Luonnon on kuoltava, että se voi puhjeta uudestaan keväällä valoon. Sinä tiedät mitä tarvitsen, varjele minut huolehtimasta.

Heidi Sikiö

vs. nuorisotyönohjaaja


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi