Blogit

16.8.2017 8.00

Tahraiset kädet mustikkametsästä

Kävin tänään poimimassa metsästä mustikoita. Poimin herkulliset marjat mieluummin sormin kuin poimurilla. Marjat pysyvät paremmin ehjinä ja kerkeän myös maistamaan niitä. Ajattelin, että vaikka marjat ja varvut näyttävätkin silmäiltynä samanlaisilta, ne ovat kuitenkin ainutkertaisia Jumalan luomuksia aivan kuten me ihmisetkin. Marjoista ja muistakin luonnonantimista haluan kiitää Luojaamme.

Palattuani metsältä huomasin, että käteni olivat tahraiset. Mustikkatahra vaatteissa tai matolla on yksi vaikeimmin puhdistettavimmista tahroista, kuten öljy-, bensa-, muste- tai maalitahrakin. Maukas marja pystyy tahraamaan paljon. Näin on myös elämässäkin. Kielletty asia tuntuu hyvältä mutta tuottaa myös tahroja.

Mustikasta tahrautuneet kädet tuovat mieleeni syntitahran ja syyllisyyden Jumalaan ja lähimmäisiä kohtaan. Tahrat syntyvät itsekkäistä valinnoista ja teoista, joilla loukkaamme tai aiheutamme mielipahaa  lähimmäisissämme ja samalla Jumalalle. Moninaiseen tahrakirjoon käyvät erilaiset tahranpoistokeinot. Minkälaisia tahroja sinä näet kädessäsi tai kannat mielessäsi? Millä keinoilla puhdistat tahrasi? Emme aina itse pysty selvittämään tahrojamme, mutta kristittyinä saamme kuitenkin rukouksessa ja synnintunnossa turvautua Kristukseen ja pyytää anteeksi rikkomuksiamme, jotka painavat mieltämme.

”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” ( 1 Joh:1:9)

Huomaa! Jumala lupaa antaa anteeksi ja puhdistaa. Itse emme siihen kykene. Jumala rakastaa meitä erehtyneitä ja tahraisia ihmisiä. Me kelpaamme hänelle syntisinä ja tahrattuinakin Kristuksen sovituksen  kautta. Jumala antaa mahdollisuuden uudistumiseen ja antaa armossaan voimaa elää Hänen yhteydessään puhdistuneena, armahdettuna ja rakastettuna.

Timo Naapuri

Diakonian viranhaltija