Blogit

7.3.2018 8.00

Terveiset A50 rippikoululeiriltä

Kaisa Kahra, rippikoulupastori

Tätä kirjoittaessani istun Ahvenlammen leirikeskuksessa ohjaajan huoneessa. Aurinko laskee, pakkanen kiristyy ja salista kuuluu vaimeana rippikoululaisten laulua kanttorin musiikkioppimistuokiosta. Meitä on täällä noin 30 ihmistä, innokkaita ja energisiä rippikoululaisia, isosia ja ohjaajia.

Rippikoulu on aikamoinen paketti. Siihen kuuluu ryhmän yhteinen ennakkojakso, joka oli hiihtolomariparin kanssa aikamoinen rutistus kahdessa ja puolessa kuukaudessa. Nuoret hakivat vielä myös muutaman merkinnän itsenäisesti seurakunnan nuorten toiminnasta ennen kuin päästiin leirijaksolle.

Leirille, jossa päivät alkavat aikaisin ja päättyvät myöhään. Leirille, jossa lauletaan, keskustellaan, kisataan, pohditaan elämää ja Jumalaa yhdessä, opitaan asioita itsestä ja toisista. Väsytään, huudetaan ilosta, mennään välillä sekaisin sanoissa ja nauretaan maha kippurassa. Rippikoulu on viikon mittainen tunteiden vuoristorata.

Tällä hiihtolomariparilla sydän on meinannut pakahtua. Juuri katsoin, kuinka kaksi nuorta kaivoivat lumitunnelin, ryömivät sen läpi ja sitten yhtä aikaa hyppäsivät sen päälle ilosta kiljahdellen. Juuri kuuntelin, kun yksi soitti pianolla Nuoren seurakunnan veisuja ja toinen lauloi vieressä. Ja kuinka isoset ja nuoret pelasivat leirin hittipeliä, sanasotaa.

Kun pohdimme elämän arvoja ja sitä, mikä on tärkeää, nousi ensimmäiselle sijalle monilla koti. Rippikoulussa me ohjaajat haluamme välittää näille nuorille, että Jumala rakastaa sinua tuollaisena kuin olet, aina. Jumala on luonut sinut ja pelastanut juuri sinut. Kukaan ei ole liian äänekäs tai hiljainen tai epävarma tai vääränlainen Jumalalle.  Jumalan luona on aina paikka ihmiselle, koti kaikille. Jos jotain toivon, niin sitä, että nuori muistaa sen, että Jumala on rakkaus ja Sinä olet tärkeä.

Siunattua paastonaikaa.

Kaisa Kahra