Mäntsälän seurakunta

Blogit

9.1.2019 8.00

Uusi vuosi

Timo Naapuri, diakoniatyöntekijä

Uusi vuosi, uuden alku. Uuteen vuoteen liittyy usein erilaisia toiveita, tavoitteita ja pyyntöjä mutta myös kysymyksiä jopa pelkoja. Usein uuden vuoden kynnyksellä mietitään menneen vuoden tapahtumia ja asioita. Joskus sydän täyttyy kiitollisuudesta, joskus omatunto syyttää meitä, jolloin epäonnistumiset ja huolet valtaavat mielemme.

Vuodenvaihteessa elämme menneen ja tulevan rajalla. Voidaan sanoa, että uusivuosi on menneen vuoden tilinpäätös. Voimme miettiä: Mitä asioita menneessä vuodessa on tarpeen katua ja toisaalta, mistä on syytä kiittää ja iloita? Monet tekevät uuden vuoden kynnyksellä erilaisia lupauksia. Usein huomaamme vuoden edetessä, ettemme ole pystyneet pitämään niitä eri syistä.

Uusi vuosi sisältää myös erilaisia mahdollisuuksia sekä yllätyksiä. On hienoa, että saamme heikkoudessamme ja rikkinäisyydessämme turvautua suurempiin lupauksiin kuin omamme. Nimittäin kaikkivaltiaan Jumalan moniin lupauksiin, jotka kestävät iankaikkisesti ja jotka Kristuksen kautta lahjoitettiin meille syntisille ihmisille. Lupaukset, jotka lohduttavat, vahvistavat, synnyttävät uskoa ja tuovat toivoa elämäämme. Uuden vuoden kynnyksellä tietoisuus elämän arvaamattomuudesta sekä Jumalan johdatukseen uskominen auttaa ja rohkaisee meitä kristittyjä kohtamaan tulevaisuuden Kristukseen turvautuen. Siunausta uuteen vuoteen!

Pyhä Jumala. Emme ole kyenneet elämään mennen vuoden aikana tahtosi mukaan.
Olemme yrittäneet muuttaa itseämme, mutta olemme väsyneet ja pettyneet. Siksi tulemme sinun eteesi ja pyydämme. Opeta meitä luottamaan sinuun ja jättämään tulevaisuutemme sinun käsiisi. Kiitos huolenpidosta, ilon ja surun hetkistä, johdatuksesta sekä armosta. Vahvista uskoamme, siunaa minun ja läheistemme elämää. Aamen.

Timo Naapuri

diakoni


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi