Blogit

26.9.2018 8.00

Vapaa rakastamaan

Tiina Haukijärvi, johtava diakoniatyöntekijä

Viime sunnuntaina vietettiin rovastikunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää Tuusulan kirkossa ja uudessa seurakuntakeskuksessa. Myös Mäntsälästä nousi bussin kyytiin iso joukko innokkaita osallistujia. Rovastikunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä kokoaa joka syksy väkeä Mäntsälästä, Hyvinkäältä, Nurmijärveltä, Keravalta, Järvenpäästä ja Tuusulasta. Ilmassa on riemun kiljahduksia ja lämpimiä halauksia, kun ystävät pääsevät tapaamaan toisiansa ehtoollispöydässä, lounaalla ja juhlaohjelman merkeissä.

Sunnuntaina Sanna-pappi kertoi meille saarnassaan kristityn vapaudesta. Me tarvitsemme elämäämme sääntöjä, jotta voisimme elää turvallista elämää. Esimerkiksi liikenteessä olisi todella vaarallista liikkua, jos meillä ei olisi yhteisiä sääntöjä siitä, kuka saa ajaa kadun yli ja kenen tulee pysähtyä.

Jeesus on kuitenkin vapauttanut meidät turhista säännöksistä. Meidän ei tarvitse rakentaa omaa elämäämme omien tekojemme, toisten mielipiteiden tai vanhojen perinnäissääntöjen varaan. Jeesus on opetuksissaan kiteyttänyt ison joukon ohjeita rakkauden kaksoiskäskyksi. "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.” Matt. 22:37-40.

Paluumatkalla Tuusulasta Mäntsälään keskustelimme aiheesta vielä bussinpenkeillä. Muistelimme, että Raamatussa puhutaan myös siitä, miten kaikki on sallittua mutta kaikki ei ole hyödyksi. Muistelemamme kohta löytyy Korinttolaiskirjeestä: ”"Kaikki on minulle luvallista" -- mutta kaikki ei ole hyödyksi. "Kaikki on minulle luvallista" -- mutta en saa antaa minkään hallita itseäni.” 1. Kor. 6:12. Vapauteen kuuluu myös vastuu. Todellista vapautta ei ole se, että voi tehdä mitä haluaa muista välittämättä. Todellista vapautta on herätä uuteen aamuun kevein sydämin, Jumalaa ja toista ihmistä rakastaen.

Tiina Haukijärvi

johtava diakoniatyöntekijä

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki