7.1.2019 18.00

Arkiretriitti alkaa 7.1.2019

arkiretriitti

Arkiretriitissä sukellat kahdeksan viikon aikana syvemmälle omaan elämääsi. Elät tavallista arkeasi kotona ja töissä ja sitoudut sen keskellä hiljentymään n. puoli tuntia päivässä, missä ja milloin sinulle se parhaiten sopii. Näissä rukoushetkissä katselet omaa elämääsi raamatuntekstien valossa. Kerran viikossa on retriittiryhmän kokoontuminen, jossa jaetaan rukousmietiskelyssä esiin nousseita ajatuksia tarkoituksena rikastua yhteisestä kokemuksesta, tukea yhteistä matkaa ja rukoilla toisten vaeltajien puolesta.

Jesuiittaisä Gerard Hughesin sanoin: ”Jumala voidaan kohdata vain todellisuudessa. Niinpä tavallinen elämä ja todellisuus on aina Jumalan maailma. Hengellistä elämää ei voi erottaa muusta arkisesta ja raadollisesta elämästä. Juuri siellä hänet kohdataan ja siellä Hän odottaa meitä. Arjen ihmissuhteiden, terveyden ja sairauden, työn ja työttömyyden, pettymysten ja iloisten yllätysten keskellä voi aavistaa ja etsiä Jumalan läsnäoloa, puhuttelua ja sen avaamaa merkitystä. Sitä on hengellinen elämä ja tuon kirjon katselu toisen kanssa Sanan valossa on hengellistä matkakumppanuutta. Hengellinen ohjaus ja matkakumppanuus ovat yhdessä kuljettua matkaa. Siinä on kyse kuulluksi ja vastaanotetuksi tulemisesta. Tätä polkua kuljetaan hiljaisuuden luoman tien, Sanan ja kuuntelevan rukouksen keskellä. Soisin jokaisen pääsevän tämän aarteen osallisuuteen.”

Arkiretriitti alkaa maanantaina 7.1.2019 klo 18 Mäntsälän kirkossa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmään 15.12.2018 mennessä puhelimitse pastori Päivi Laalo, p. 0406527759.