Näytelmä Martti Lutherista kaikenikäisille 19.11. klo 18 kirkossa

Luther kirkkodraama web

Mäntsälän kirkkoon saapuu sunnuntaina 19.11.2017 koko perheelle soveltuva kirkkodraama ”Luther - Aika on tullut!”. Näytelmä on Teatteri Betan toteuttama reformaation 500-vuotisjuhlavuoteen liittyvä näytelmä Martti Lutherin uskonpuhdistustyön ajalta vuosilta 1516-1529. Näytelmässä on tiedossa paljon hauskuutta ja draamaa sekä hyvää musiikkia ja upeita pukuja.

Näytelmässä päästään osallistumaan professori Martti Lutherin luennolle Wittenbergin yliopistoon vuonna 1517, teesitempauksen aikoihin, suomalaisopiskelija Pietari Särkilahden matkassa. Lutherin ajatuksista kimpaantunut kardinaali Johann Eck haastaa teesinnaulaajan. Suomeen palattuaan 1522 Särkilahti aloitti välittömästi uskonpuhdistuksen. Hän toimi Turun katedraalikoulun rehtorina. Myöhemmin hänen oppilaansa oli muuan Mikael Agricola.

Luther - Aika on tullut!

Teatteri Betan Reformaation 500-vuotisjuhlanäytelmä Mäntsälän kirkossa su 19.11. klo 18, Vanha Porvoontie 8. Vapaa pääsy.

Ohjaus Jouni Laine. Lutherina Marko Valtonen. Muissa päärooleissa Juho Lehto, Timo Salonen, Marko Lindholm ja Tanja Hietakangas. Teksti Hannu Järventaus, musiikki Helena Lehtinen, lavastus Marika Laine.