Uutisarkisto

Ruskamatka Enontekiölle 15-21.9.2018

Vuontispirtti

Syksyn 2018 ruskamatkalla majoitumme Tunturihotelli Vuontispirtissä Enontekiöllä. Teemme päivittäin päiväretkiä eri kohteisiin. Retkeilemme kahdessa ryhmässä. Toinen ryhmä tekee pidempiä ja haastavampia reittejä, toinen ryhmä retkeilee kevyemmin. Ohjelma tarkentuu vielä. Ohjaajina ruskamatkalla Eija ja Jouni Koskela sekä Riikka Näätänen.

Lähtö 15.9 klo 6.00 Wanhalta, paluu 21.9. myöhään illalla.

Päivä 1: Särkitunturin maisemapolku. n. 6km. Mahdollisuus nousta huipulle saakka tai jäädä alemmaksi kodalle. Särkitunturi on yksi suosituimmista päiväretkeily kohteista. Polku nousee loivasti tunturin päälle lammen rantaan, jossa on kota ja nuotiopaikka. Näköala on myös valittu Suomen kansallismaisemaksi.

Päivä 2: Retki Kilpisjärvelle: Vaihtoehtoina Saanan valloitus tai kolmen valtakunnan rajapyykki. Matkanvarrella tutustumme Järämään, Lapin sodan museoalueeseen. Piipahdamme matkalla Norjan puolella, Skibottenissa katselemassa maisemia.

Päivä 3: Vuontispirtti-Taivaskero-Pallas n. 20km vaihtoehtona lyhyempi vaellusreitti Vuontispirtin tuntumassa.

Päivä 4: Teuravuoma – Kivijärvi vaellusreitti suoalueella n. 12km tai Retki Pakasaivolle ja Kirkkopahdan seitakivelle. Pakasaivo on erityisen luonnonkaunis ja geologisena muodostumana kiinnostava tutustumiskohde, johon liittyy myös vahva uskomuksellinen perinne. Pakasaivon rotkojärvi ja lähistön seitakivi, Kirkkopahta, ovat saamelaisten ikivanhoja pyhiä paikkoja. Kohteet ovat muinaismuistolain perusteella suojeltuja.

Päivä 5: Päiväretki Torassiepin perinnekylään.

Hinta n. 550€. Summa tarkentuu vielä osallistujamäärän selvitessä. Hintaan sisältyy linja-automatkat, majoitus kahden hengen huoneissa, aamupala, retkieväät, päivällinen ja iltapala.

Sitovat ilmottautumiset 15.6.2018 mennessä kirkkoherranvirastoon 019-5607 500

Lisätietoja Eija Koskela 040-7394 724, Riikka Näätänen 040-7729 319