Vihkitilaisuuden musiikki

Vihkitilaisuuden musiikki koostuu kahdesta häämarssista, 1-2 virrestä tai hengellisestä laulusta. Rakkausballadit, romanssit ym. laulut sopivat parhaiten vihkitoimituksen jälkeiseen hääjuhlaan. Kanttorit vastaavat vihkitoimituksen alku- ja loppumarssista ja virsien ja hengellisten laulujen säestyksestä. Hääparin on mahdollista myös järjestää vihkitoimituksen muun musiikin laulajat ja säestäjät. Alla esimerkkejä musiikista.

Vihkitoimituksen alku- ja loppumarsseja

F. Mendelssohn: Häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma

E. Melartin: Juhlamarssi näytelmästä Prinsessa Ruusunen

T. Kuula: Häämarssi