Muistotilaisuus

Siunauksen jälkeen kokoonnutaan usein muistotilaisuuteen. Muistotilaisuuden voi pitää kotona tai vuokrata haluamansa tilat esim. seurakuntakeskuksesta.

Yleinen tapa on panna valkoisella liinalla peitetylle pöydälle vainajan valokuva, yksi tai kaksi kynttilää ja kukkia. Vainajan elämänkaaren voi myös esittää hänestä eri elämänvaiheissa otettujen kuvien avulla. Muutakin vainajaan liittyvää voi olla esillä.

Muistotilaisuuteen kuuluu yleensä adressien lukeminen, yhteistä virsilaulua, musiikkiesityksiä, papin puhe sekä mahdollisesti omaisten ja ystävien muistopuheita.

Siunauksen toimittanut pappi sekä kanttori osallistuvat mahdollisuuksien mukaan muistotilaisuuteen.

Muistotilaisuuden lopuksi joku omaisista voi kiittää mukana olleita osanotosta. Myöhemmin voi julkaista kiitoksen sanomalehdessä tai lähettää kiitoskortin tai -kirjeen vainajan muistoa kunnioittaneille.

Tilojen vuokrahinnasto 2017

Tilojen vuokrahinnasto 2018 (pdf) (196.7 KB)