Suru

Läheisen menettäminen on raskas kokemus ja yksi elämän suurimmista kriiseistä.

Surussa lohduttavat sukulaiset ja ystävät, ja erityisesti heiltä sureva useimmiten kaipaakin apua. Aina voi kuitenkin ottaa yhteyttä myös seurakunnan työntekijöihin. Tukea saa esimerkiksi diakoniatyöntekijöiltä ja papeilta.

Sururyhmä

Sururyhmä alkaa yleensä kerran vuodessa, loppusyksystä. Seuraavan ryhmän alkamisesta voi tiedustella pastori Teemu Saariselta, p. 040 7433 264.

Lasten sururyhmä

Läheisen ihmisen kuolema koskettaa myös lapsia. Sururyhmässä menetystä, luopumista ja niihin liittyviä tunteita käsitellään lasten ehdoilla. Ryhmässä leikitään, pelataan, askarrellaan ja jutellaan. Ryhmässä on lupa ilmaista tunteitaan vapaasti, mutta siellä voi myös olla hiljaa ja kuunnella. Ryhmästä lisätietoja antaa nuorisotyönohjaaja Minna Suhonen: p. (040) 7433 257 tai minna.suhonen[at]evl.fi.

Henkirikosten uhrien läheisten erityissururyhmä

Ryhmä alkaa, kun saadaan riittävästi osallistujia. Ohjaajina Carita Pohjolan-Pirhonen ja Sirkka Orre.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Sirkka Orre, p. 040 726 4776, sirkka.orre[at]msoynet.com

Muistojuhla

Vuosittain järjestetään pyhäinpäivänä eli marraskuun alussa muistojuhla vuoden aikana kuolleiden omaisille.

Osanotto suruun

Klikkaa ja katso video.