Pariskunnille

Seurakunta tukee pariskuntia ja parisuhteen hoitamista eri tavoin

• Rakkauden Gaala-ilta tai teemallinen parisuhdeilta / parisuhdekahvila
  • Viikonloppuleiri avioliiton/ parisuhteen huollon merkeissä  kerran vuodessa

Ahvenlammen leirikeskus os. Hermanonkimaantie 132

kevät 2017 8.-9.4. yhteistyössä parisuhdekeskus Katajan kanssa.

• Parisuhdeneuvontaa

Tukea parisuhdeongelmiin

Kun parisuhde on koetuksella ja omat voimavarat sekä keinot tuntuvat loppuvan kesken, on mahdollista saada tukea seurakunnan työntekijöiltä. Parisuhteeseen liittyvien asioiden työstämiseen voi varata työntekijältä keskusteluajan joko yksin tai kumppanin kanssa.

Parisuhteen kysymyksiä ja mahdollisia ongelmia tarkastellaan Parisuhteen palikat- menetelmän ja Solmuja parisuhteessa®-parineuvonnan avulla.

Solmuja parisuhteessa®-parineuvonta

Toimivan parisuhteen perustana ovat hyvät vuorovaikutustaidot. Solmuja parisuhteessa®-neuvonta tarjoaa ongelmiin työmenetelmiä, joita käsitellään yhdessä seurakunnan solmuneuvojan ja oman puolison kanssa.

Solmuneuvonta-prosessi kehittää omien tunteiden, tarpeiden ja tahdon tunnistamista sekä niiden ilmaisemista ja käsittelemistä. Prosessin kautta myös parisuhteen ja perheen hyvinvointia lisääntyy.