Tuomasmessut Mäntsälän kirkossa

Gospelkuoron konsertti

Tuomasmessu on matalan kynnyksen messu, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditiot sekä mukaansatempaavat hengelliset laulut. Messussa on tilaa hiljentymiselle, rukoukselle, etsimiselle ja kyselemiselle. Messun rukousosion aikana on mahdollisuus käydä kirjoittamassa oma rukouspyyntö kirkon sivualttareilla. Pyyntöjen puolesta rukoillaan messussa. Halutessaan rukousosion aikana voi tulla myös alttarille siunattavaksi.

Messun aikana lapsille on järjestetty pyhäkoulu kirkon huoltorakennuksessa. Lapset menevät pyhäkouluun ennen messun alkua ja tulevat kirkkoon vanhempien luo ennen ehtoollista.

Messujen musiikista vastaa Pekka Itkosen johtama Gospelkuoro ja –bändi.

Jokainen tuomasmessu rakennetaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisista koostuva tuomastiimi kokoontuu aina reilu viikko etukäteen suunnittelemaan tulevan messun.