Uudenmaan kehitysvammatyön papit

Uudenmaan erityispalvelut-kuntayhtymän (Eteva) alueella toimii kaksi kehitysvammatyön pappia. Heidän työnsä mahdollistaa seurakuntien yhteistyösopimus, jossa on mukana 22 seurakuntaa.

Papit tekevät työtä yhdessä paikallisseurakuntien kanssa. Niiden kanssa he tekevät kirkollista työtä, joka palvelee kaikenikäisiä kehitysvammaisia ja heidän lähi-ihmisiään.

Tärkeitä vuosittaisia tapahtumia ovat kehitysvammaisten rovastikunnalliset rippikoulut, joita järjestetään Porvoon, Tuusulan, Nurmijärven ja Lohjan rovastikunnissa kussakin erikseen. Lisäksi järjestetään suuria kirkkopyhiä, pieniä kirkkohetkiä, leirejä, leiripäiviä ja retkiä.

Papit ja seurakuntien omat kehitysvammatyöstä vastaavat työntekijät vierailevat erityisopetusta antavissa kouluissa, työ- ja toimintakeskuksissa, kehitysvammaisten asuinpaikoissa ja perheissä. Luottamukselliset keskustelut ja sielunhoito kuuluvat olennaisena osana pappien työnkuvaan. Pappia voi myös pyytää kirkollisiin toimituksiin.

Kehitysvammatyön papeilla on työhuoneet kuntayhtymän hallintorakennuksessa Mäntsälässä ja perhepalvelukeskuksessa Järvenpäässä, mutta työ on ympäri Uuttamaata siellä, missä tarvitaan.

Kehitysvammatyön pappi Mäntsälässä