Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

Toimintaa kevätkaudella 2018

Mummonkammari

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

Pääsiäisvaelluksen treenit

Keväällä 2018 seurakuntakeskuksessa järjestetään perinteinen Pääsiäisvaellus. Näytelmä pyörii koko hiljaisen viikon ajan palmusunnuntaista kiirastorstaihin.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan näyttelemään, ryhmän vetäjäksi kierrokselle tai muihin vapaaehtoistehtäviin. Pääsiäisvaelluksen ohjaajana toimii näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja Mia Pätsi.

Harjoitukset järjestetään seurakuntakeskuksessa 10.1, 17.1, 24.1, 31.1, 7.2, 14.2, 28.2, 7.3, 14.3 ja 21.3. Harjoitusaika on klo 18-20.

Kenraaliharjoitus on 24.3 klo 17-21.

Mukana oleminen ei sido kaikkiin harjoituksiin osallistumiseen, sillä pääsiäisvaellusta harjoitellaan kohtauksittain. Ohjaaja antaa infotilaisuudessa harjoitusaikataulun, josta käy ilmi, mitä kohtauksia kulloinkin harjoitellaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pääsiäisvaelluksen esiintyjäksi tai muuhun vapaaehtoistehtäviin : Riikka Näätänen, riikka.naatanen@evl.fi 040-7729 319

Naisten saunaillat Ahvenlammella

Joka kuun viimeinen tiistai klo 18. (Maaliskuussa 20.3). Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

Naisten päivä "Lempeitä sanoja ja säveliä sinulle Nainen"

seurakuntakeskuksen salissa 4.3 klo 11.30. Puhujana Kristiina Nordman. Musiikissa Mirja Poikkeus. Tarjolla lounas ja kahvit.

Koko perheen Vappulounas

Seurakuntakeskuksen salissa 1.5 klo 11.30. Seisova pöytä. Ohjelmaa kaikenikäisille. Aikuiset 20€, lapset (alle 14v) 10€, alle 5-vuotiaat ilmaiseksi.

Lähetyksen kevätpäivä Ahvenlammella 29.5 klo 17.