Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

Toimintaa syyskaudella 2018

Dialogos: Musiikkia ja vieraita olohuoneessa

Kunnantalon valtuustosalissa klo 19-20.30

Onko elämäni merkityksellinen?
Voinko tehdä hyvää?
Valintojeni perusteet?

11.10 Kunnanjohtaja Esko Kairesalo ja gospelmuusikko Markku Perttilä
15.11 Laulaja Kalle Jussila ja opetusneuvos Marjaana Manninen
13.12 Rakkaimmat joululauluni

Mukana myös Riikka Näätänen, Kalle Virta, Jari Kupiainen ja Pekka Itkonen

Saattaa sisältää siunauksen!

Uskon yö kirkossa 27.10 klo 17-21

Uskon Yö on maanlaajuinen seurakuntatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Tapahtumassa seurakunnat kutsuvat eri alojen taiteilijoita tekemään yhdessä hyvää oman paikkakunnan kirkon suojissa.

Uskonyön 2018 teemana on Sovinto.

Brayan Jääskeläinen - Urkumusiikkia

Pietalat - Sirkusta ja musiikkia

Porvoonseudun musiikkiopiston kansanmusiikkiyhtye Viima

Mäntsälän taideyhdistys - Improvisaatiomaalaus

Mia Pätsi ja Eila Karjalainen - Laulua, runoa, draamaa

Kalle Virta - Vapautta haluan hengittää, runon ja laulun hetki

Kahvitarjoilu huoltorakennuksessa

Illan päätteeksi messu klo 20. Messu on rakennettu miltei kokonaisuudessaan raamatuntekstien ja musiikin varaan. Messun teemana Sovinto. Messun musiikista vastaa Gospelkuoro ja bändi Pekka Itkosen johdolla. Messun toimittavat Riikka Näätänen ja Eija Koskela.

Eero Junkkaalan raamattuluentosarja

Eero Junkkaala pitää kolmen kerran raamattuluentosarjan syksyllä 2018.

6.11 Oliko Ester todella kuningatar?

13.11 Mitä Nikodemos puuhasi yöllä?

20.11 Kuka kumman Timoteus?

Tarjolla pientä iltapalaa. Luennot järjestetään seurakuntakeskuksen salissa klo 18. Tervetuloa!

Kappeli-illat

Seurakuntakeskuksen kappelissa 12.8, 9.9, 14.10 ja 11.11

Syksyn iltojen suunnittelu 15.8 klo 17 Seurakuntakeskuksen alakerran ryhmätilassa.

Naisten saunaillat

Ahvenlammella 28.8, 25.9, 30.10, 27.11 ja 11.12 klo 18. Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

Mummonkammari

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

Naisten saunaillat Ahvenlammella

Joka kuun viimeinen tiistai klo 18. (Maaliskuussa 20.3). Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

KahviPaussit ja Paussi-illat

Ankkurissa 6.9 alkaen, joka torstai. KahviPaussi alkaa klo 15. Iltapäivää vietetään kahvittelun, yhdessäolon ja käsitöiden merkeissä. Ilta jatkuu klo 18 Paussi-illalla. Paussi-ilta on kristittyjen yhteinen ilta, jota vietetään yhteisen rukouksen, laulun ja jakamisen merkeissä. Illoissa voi vapaasti tulla ja mennä. Voit tulla piipahtamaan ja moikkaamaan tai olla mukana koko iltapäivän ja illan.