Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia on kristillistä rakkaudenpalvelua, joka ulottuu maamme rajojen ulkopuolelle. Sen perustelu ja tehtävä on sama kuin kotimaisen diakonian; rakkaus, joka etsii ja auttaa kaikkein suurimmassa hädässä olevia. (Kirkon Ulkomaanavun vuosikirja 2006)

Auttaminen käytännössä

Mäntsälän seurakunnassa kansainvälistä diakoniaa toteutetaan pääasiassa Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kautta. KUA on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja sekä osa kirkkojen kansainvälistä avustusverkostoa.

KUA:n työn tukemisen lisäksi auttamisen tapoja Mäntsälässä ovat Yhteisvastuukeräys ja vapaaehtoispohjalta toimiva ystävyysseurakuntatyö Skuoritsassa. Nimikkolähettimme taas toteuttavat työssään tärkeää arjen diakoniaa yli kaikkien rajojen.

Kansainvälistä diakoniaa pidetään esillä myös tiedotuksen ja eri tavoin toteutetun kansainvälisyyskasvatuksen kautta. Siitä yhtenä esimerkkinä on seurakunnan nuorten elsalvadorilainen kummilapsi Jairo, josta pidetään huolta Planin välityksellä.

Ystävyysseurakuntatyö

Mäntsälän seurakunnalla on ystävyysseurakunta Suomessa,  Pielisensuun seurakunta Joensuussa.

Tuusulan ja Nurmijärven rovastikuntien yhteiset ystävyysseurakunnat ovat Virossa Viljandin rovastikunta sekä Pyhän Mikaelin seurakunta Pietarissa Venäjällä.

Muita ystävyyssuhteita olemme solmineet Skuoritsan seurakuntaan Inkerinmaalla. Tämä ystävyyssuhde toimii vapaaehtoistuella.