Nimikkolähetit ja -kohteet

Jarmo ja Marja Karjalainen, ThaimaaRantaset

Jarmo ja Marja Karjalainen lähtivät Suomen Lähetysseuran palvelukseen Thaimaahan maaliskuussa 2016. Heidän työkauden kesto on 24 kuukauden mittainen. Karjalaisen perheeseen kuuluvat myös lapset Rosaella, Samuel, Moses ja Mariam.

Jarmo on syntynyt Savonlinnassa ja hänen kotipaikkansa on Joensuu. Jarmo on koulutukseltaan teologian maisteri, kasvatustieteiden maisteri, sosionomi-diakoni sekä sosiaalikasvattaja. Hän on työskennellyt Merimieskirkolla eri tehtävissä projektikoordinaattorina, kirkon johtajana ja merimiespappina eri toimipisteissä vuosina 2003-2015. Jarmoa kiinnostavat erityisesti ihmisyys ja ihmisten parissa tehtävä työ. Thaimaassa Jarmo toimii Suomen Lähetysseuran Mekongin ja Oseanin alueen aluepäällikkönä, jonka tehtäviin kuuluu hallinnollisia tehtäviä ja yhteistyötä paikallisten kumppaneiden kanssa. Aluepäällikkö toimii myös työalueen lähetystyöntekijöiden esimiehenä. Alue kattaa Thaimaan, Kambodzhan, Laosin, Vietnamin, Myanmarin, Singaporen sekä Papua-Uuden-Guinean.

Marja on kotoisin Joensuussa ja hän on ammatiltaan sairaanhoitaja. Hän on työskennellyt sairaanhoitajana ja perhehoitajana kehitysvammaisille lapsille. Hän on  pienestä pitäen halunnut huolehtia ja hoivata lapsia sekä lähetystyö on aina ollut hänen sydämen asia. Karjalaisten perhe on työskennellyt myös Merimieskirkon eri toimipisteissä. Marjan työkauden alkuun kuuluvat kieliopinnot, jotta hän pystyy työskentelemään paikallisten työntekijöiden kanssa. Sen jälkeen hän aloittaa diakoniatyön Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon palveluksessa.

Titta Hämäläinen, Viro

Titta Hämäläinen

Hei! Olen Titta Hämäläinen, kotoisin Etelä-Savosta, Puumalasta. Koulutukseltani olen diakoni, mutta suurimman osan työurastani olen toiminut seurakunnan nuoriso- ja varhaisnuorisotyössä. Viimeiset kymmenen vuotta olen ollut Suomen Lähetysseuran työntekijänä Viron evankelis-luterilaisen kirkon palveluksessa. Työpaikkani siellä on EELK Lapsi- ja nuorisotyön yhdistys, jonka kautta tuemme seurakuntia lapsi- ja nuorisotyön tekemisessä.

Tärkein työsarkani on nuorten raamattu- ja lähetyskurssin kehittäminen. Kurssi pyörii meillä nyt toista vuotta, ja sen tavoitteena on tukea nuorten hengellistä kasvua, auttaa tutustumaan paremmin Raamattuun jokapäiväisenä leipänä ja löytämään oma paikka Jeesuksen opetuslasten joukossa eli seurakunnan jäsenenä.

Toinen tärkeä alue on pyhäkoulutyö ja sen kehittäminen materiaalien ja menetelmien avulla. Iloitsen monista hyvistä paikallisista työtovereista ja siitä, että yhdessä voimme tukea virolaisia nuoria oman paikan löytämisessä seurakunnan työssä.

Kiitos Sinulle, kun kannat työtämme rukouksissa!

Tania ja Mika Lehtinen, Etiopia

Lehtiset_ahvis0516

Sairaanhoitaja Tania ja diakoni-sosionomi Mika Lehtien työskentelevät Etiopiassa Mekane Yesus- kirkon työyhteydessä Jimman rovastikunnassa. He toimivat neuvonantajina Kansanlähetyksen kummilapsiprojekteissa sekä ulkoministeriön HIV-projektissa. Lisäksi he toimivat nuoriso-ja perhetyössä kouluttajina seurakunnissa. Mikan tehtävä on kehittää ja koordinoida kummilapsityötä ja Tania työskentelee lasten ja nuorten terveydenhuollon tehtävissä. Perheeseen kuuluu lapsia Noah, Mateo, Natanael, Naomi ja Eden.

Inkerin kirkko, Venäjä

Hankkeen päätavoitteena on Inkerin kirkon tukeminen ja vahvistaminen. Suomen Lähetysseura tukee kirkon diakonia-, lapsi- ja nuoriso-, perhe- ja hallintotyötä sekä kirkon itsekannattavuuden vahvistamista.

Noin 400 vuotta sitten syntynsä saanut Inkerin kirkko toimii valtavalla maantieteellisellä alueella. Rekisteröityjä seurakuntia on noin 80, toiminnan piirissä noin 15 000 ihmistä. Kirkon hallinnolle ja taloudelle tämä lähtökohta luo suuret haasteet. Muutaman viime vuoden aikana kirkon toimintaa on jäytänyt talousahdinko. Lähetysseuran tavoitteena on vahvistaa kirkon omaa kapasiteettia sekä toiminnallisesti että taloudellisesti. Lähetysseura tukee Inkerin kirkkoa sekä rahallisilla toimintatuilla että omien työntekijöidensä työpanoksen kautta. Vaikka kirkon keskeiset vastuutehtävät ovat pitkälle paikallisten hoidossa, kirkko tarvitsee vielä toistaiseksi suomalaisia työntekijöitä joissakin asiantuntijatehtävissä. Pääosa tuesta annetaan kirkon keskushallinnossa Pietarissa hoidettaviin tehtäviin. Sitä kautta tuki ohjautuu seurakuntien hyödyksi muun muassa koulutuksen ja muun toiminnan muodossa.

Voit tutustua toimintaan tarkemmin osoitteessa www.inkerinkirkko.fi

Suomen Pipliaseura, Etelä-Amerikka ja Meksiko

Pipliaseura bolivia raamatunkäännöstyö

Tuemme Suomen Pipliaseuran kautta pitkäjänteisiä hankkeita, joissa tehdään alkuperäiskielille raamatunkäännös- ja lukutaitotyötä. Etelä-Amerikassa tuetaan myös alkuperäiskansoista tulevien raamatunkääntäjien koulutusta Perussa ja Costa Ricassa.

Tutustu työhön tarkemmin Suomen Pipliaseuran kotisivuilla www.piplia