Äitien vertaistukiryhmä "Möykkyli"

Mäntsälän seurakunnan lapsi- ja perhetyössä ollaan kuunneltu asiakasperheiden toiveita ja tarpeita. Syyskuussa toimintansa aloittaa ensimmäinen äitien vertaistukiryhmä ”Möykkyli”, joka on tarkoitettu rehelliselle ja suoralle puheelle äitiyden kipupisteistä. Ryhmässä voi luottamuksellisessa ilmapiirissä jakaa arkeaan sellaisena kuin se on, kaunistelematta tai häpeilemättä. Vetäjinä toimivat seurakunnan työntekijä Lotta Nieminen sekä vapaaehtoinen vertaistukiäiti.

Jokainen meistä kokee ajoittain riittämättömyyttä ja neuvottomuutta. Vanhemmuus on täynnä ristiriitaisia tunteita, tarpeita ja odotuksia. Oman väsymyksensä saa näyttää ja aina ei tarvitse jaksaa.

Molemmilla ryhmän vetäjistä on kokemusta uupumuksesta vauvavuoden ja ruuhkavuosien pyörityksessä. Kun seinät kaatuvat kotona päälle, on hyvä päästä puhumaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Jo kuulluksi tuleminen auttaa jaksamaan eteenpäin. Ryhmän perusajatus on, että äitiyttä ja vanhemmuutta ei ole tietynlaista tai oikeanlaista. Jokainen perhe on erilainen ja näin saa ollakin. Ihannekuvat ja ahtaat roolimallit voi tässä ryhmässä heittää romukoppaan ja vapautua olemaan oma itsensä.

Ryhmä kokoontuu tiistai-iltapäivisin seurakuntakeskuksen tiloissa, kaksi tuntia kerrallaan. Möykkyleihin otetaan viisi äitiä ja tapaamiskertoja on kymmenen. Lastenhoito on järjestetty viereisessä tilassa, joten lapsen voi ottaa mukaan ja jättää huoletta lastenohjaajan osaaviin käsiin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmän vetäjältä Lotta Niemiseltä, lotta.nieminen@evl.fi p. 0400-967522.

Möykkylit