Mäntsälän seurakunta

Syödään ja opitaan yhdessä -kasvattajailta ti 21.3.2017 klo 18-19.30 Kunnantalon valtuustosalissa

Vierailijoina opetusneuvos Marjaana Manninen ja pääsihteeri Arja Lyytikäinen.

MLL:n Mäntsälän paikallisyhdistys tarjoaa kahvit ennen luentoa eteisaulassa.

Tervetuloa!

Marjaana Manninen

Opetusneuvos Opetushallituksessa. Ruoka- ja tapakasvatuksen sekä kuluttajakasvatuksen ja kestävän kehityksen asiantuntija. Vastuuoppiaineet kotitalous ja käsityö. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan jäsen vuodesta 2004 lähtien. Maa- ja metsätalousministeriö asettaa neuvottelukunnan ja sen toimikausi on kolme vuotta kerrallaan. Manninen teki aloitteen erillisen kansallisen kouluruokailusuosituksen laatimiselle vuonna 2007 ja ensimmäinen kouluruokailusuositus julkaistiin vuonna 2008. Kansallisten opetussuunnitelmien ja ravitsemussuositusten uusimisen jälkeen myös kouluruokailusuositus uudistettiin ja se julkaistiin tammikuussa 2017. Parhaillaan Manninen on mukana tuottamassa varhaiskasvatukseen ruokailusuositusta. Ruokakasvatus on vahvasti kirjoitettu mukaan suosituksiin. Ruokakasvatus kuuluu kaikille. 


Arja Lyytikäinen

Lasten ravitsemuksen ja Sapere -ruokakasvatuksen asiantuntija. Hän on ollut mukana tekemässä 80-luvulta lähtien lasten ravitsemussuosituksia ja toimii tällä hetkellä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteerinä. Tilaisuudessa hän kertoo uusimmista lasten ruokasuosituksista. Elinikäisten ruokatottumusten hyvä perusta luodaan lapsuudessa. Syödään ja opitaan - tehdään ja tutkitaan yhdessä. On ruokailon aika! 

KASVATTAJAILTA on jokakeväinen avoin luento vanhemmille ja ammattikasvattajille jostain kasvatukseen/ lasten ja nuorten elämään liittyvästä aiheesta. Kasvattajaillan järjestävät yhteistyössä Mäntsälän kunta ja seurakunta.