seurakuntavaalit banneri

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18.11.2018. Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin.

Mäntsälän seurakunnan uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi äänestetään marraskuussa 2018. Valitut päättäjät päättävät millaisia linjauksia seurakunnassa tehdään ja mihin varoja käytetään seuraavina vuosina. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Ehdokaslistojen yhdistelmästä näet keitä voit äänestää. Kuva avautuu isommaksi linkistä.

Vaalikoneesta löydät lisätietoa ehdokkaista: Vaalikone Seurakuntavaalit 2018

Ehdokaslistojen yhdistelmä

SRK_insta_1080x1080_fi_3

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin. Ennakkoäänestyspaikat ilmoitetaan myöhemmin.

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Ehdokkaaksi asettuvia pyydetään ottamaan yhteyttä seurakunnan vaalien yhteyshenkilöön. Yhteystiedot: Teemu Saarinen, hallintopastori, p. 040 7433 264, etunimi.sukunimi(at)evl.fi. Ehdokasasettelu päättyy 17.9.

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Valitsijayhdistyksiä pyydetään ottamaan yhteyttä seurakunnan vaalien yhteyshenkilöön. Yhteystiedot: Teemu Saarinen, hallintopastori, p. 040 7433 264, etunimi.sukunimi(at)evl.fi.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat:

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja (pdf) (240.3 KB)

Ehdokkaan suostumus (pdf) (107.8 KB)

Valitsijayhdistyksen asiamiehen vakuutus (pdf) (10.5 KB)

Kuka voi äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Vaalipäivä tulevissa vaaleissa on 18.11.2018 ja ennakkoäänestysaika on 6.–10.11.2018.

Kaikissa kysymyksissä vaaleihin liittyen voitte ottaa yhteyden seurakuntaan.