D-DAY - DIAKONIAN VIRAN PÄIVÄ 31.8.2018

Elokuun viimeinen päivä on diakonian viran D-day. D-day tarkoittaa tiettyä merkittävää päivää tai tärkeän tapahtuman aloituspäivää. Matilda Hofmann

Syyskuun 1. päivänä 1872 vihittiin ensimmäinen diakonissa Suomen ev.lut. kirkkoon. Mathilda Hoffman eli sisar Matilda vihittiin Viipurin diakonissalaitoksen palvelukseen Viipurin Pietari-Paavalin kirkossa. Diakoniatyöntekijöiden Liitto on päättänyt viettää 1.9. lähimpänä arkipäivänä diakonian viran päivää nimellä D-day. Vuonna 2018 D-day on perjantaina 31.8. Seurakuntien diakoniatyössä D-kirjain tarkoittaa tietysti myös diakoniaa ja diakonian virkaa. Sisar Matilda ja hänen jälkeensä vihityt diakonissat olivat kehittämässä sairaanhoitoa ja diakoniatyötä sekä edistämässä naisten mahdollisuutta kirkon työhön kauan ennen naispappeuskeskusteluja.

D-day -päivänä diakonian virkaan vihityt käyttävät viran tunnuksia kuten vihreää pantapaitaa, diakonissan juhlapukua tai diakonin tai diakonissan merkkiä. Myös Mäntsälän seurakunnan diakoniatyöntekijät pukeutuvat D-Dayn kunniaksi vihreään pantapaitaan tai diakonissan juhlapukuun.

timojaaulikki

D-Dayn kunniaksi diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa Ankkurissa pe 31.8. klo 15-19. Ankkurin avoimissa ovissa voit tulla juttelemaan, tutustumaan diakoniatyöhön ja sen historiaan, tutkimaan diakoniatoimistoa ja kurkistamaan työhuoneisiin. Mahdollisuus mittauttaa verenpaine. Tarjolla myös ilmaista iltapalaa.