Mäntsälän seurakunta

Senioripysäkki - keskusteluryhmä

60 vuotta täyttäneille

Puhuminen auttaa. Ikääntyminen tuo usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle jäämiseen, puolison kuolemaan, yksinäisyyteen, omaan tai läheisen sairastumiseen, ihmissuhteisiin tai yllättävään kriisitilanteeseen. Kun monet huolet painavat mieltä, seurauksena voi olla uupumusta, mielialan laskua, jopa pelkoa selviytymisestä.

Usein kannamme enemmän huolta ruumiillisesta terveydestämme kuin henkisestä jaksamisestamme. Kuitenkin myös henkinen hyvinvointi on tärkeää. Mielenvireyden ja henkisen toimintakyvyn ylläpitämisessä vuorovaikutuksella on suuri merkitys.

Senioripysäkki tarjoaa keskusteluryhmiä yli 60-vuotiaille. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Senioripysäkki on Helsinki Mission kehittämä ja Euroopassakin ainutlaatuinen senioreille suunnattu ryhmäterapiasovellus. Ryhmiä toimii jo lähes 30 paikkakunnalla.

Senioripysäkin keskusteluryhmät kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. Ryhmässä on ohjaajan lisäksi 5-10 henkilöä. Ryhmässä on mahdollista jakaa omia ajatuksia ja tunteita sekä löytää niille uusia merkityksiä ja näkökulmia. Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieveneminen. Senioripysäkki mahdollistaa myös uusien ystävyyssuhteiden solmimisen. Ryhmässä voit puhua peloistasi, huolistasi tai muista vaikeista asioista. Ryhmän kesto on 15 viikkoa.

Seuraavan ryhmän aloitusajankohdasta voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Aulikki Härköseen p. 040 7433 260 tai aulikki.harkonen[at]evl.fi